Moda i ljepota
69

Ekipa Makeovera obradovala "sestru iz snova": Meliha je zabljesnula kao pravi model

Piše: Adisa Pobrić
Njeno ime je Meliha Džambegović, ima 41 godinu, dolazi iz Sarajeva i majka je dvoje djece. Na projekt Makeover prijavila je sestra poželivši da je iznenadi jer, kako je kazala, život je nije mazio.

"Prošla je mnogo operacija i problema sa zdravljem, a sada je stabilno, međutim sa dvoje male djece nema vremena za sebe", napisala nam je Dženana o svojoj sestri iz snova, a kada smo ih obavijestili o odabiru, iznenađenje je bilo veliko.

Tim stručnjaka pobrinuo se da se Meliha opusti, zabavi i zabljesne, iako je na preobrazbu već došla kao dama sa stilom.

Izbjeljivanje zuba i zaštita kože

Kozmetologinja Amela Kobilj se, kao i obično, prvo pozabavila kozmetičkom anamnezom i dijagnozom.

"S obzirom na kompleksnost njenog primarnog oboljenja kože, te činjenicu da je gospođa dugi niz godina bila na kortikosteroidnoj terapiji, njega i kozmetoterapija bile su adaptirane i kreirane prema zahtjevima dermatološke dijagnoze, što je prioritet u našem radu. U sistemu rada ARK Centra za kozmetoterapiju neizostavan dio je i savjetovanje, te tzv. produžena terapija, koju pacijent sprovodi unutar svog jutarnjeg i večernjeg rituala njege kože lica i tijela. Poseban akcenat je stavljen na zaštitu kože od vanjskih utjecaja poput sunčevog zračenja, mikročestica, vjetra i slično, te su date vrlo jasne upute i upozorenja pri odabiru naredne profesionalne njege", objasnila je Kobilj.

U okviru projekta Makeover stomatolozi Floss&Glossa su Melihi izbijelili zube i očistili zubne naslage, a sve u cilju blistavog osmijeha.

"Kao rezultat smo dobili šest nijansi svjetlije zube, koristeći metodu Boost opalescence koja pored estetskog momenta izbjeljivanja zuba i do osam nijansi u roku od dva sata posjeduje i zdravstvenu komponentu - fluoride, koji pojačavaju caklinu i štite zube od karijesa", objasnili su stomatolozi.

Moderna frizura i odjeća neobičnih dezena

Za frizuru je i ovoga puta bila zadužena Belma Klačar iz Madam studija. Ona se potrudila da Meliha dobije odgovarajuće nijanse izrastka i pramenova pepeljastog refleksa koje su neutralisale zlatni refleks i čime je dobijena hladna nijansa plave boje koja odgovara njenom tenu.

"Kao krajnji rezultat dobili smo sombre i frizuru stepenasto ošišanu da bi se dobilo na volumenu. Sada boja i oblik frizure odgovaraju njenom obliku i boji lica i naravno novom stajlingu", poručila je Klačar.

Posao stilistice ovoga puta je obavila Nermina Varešanović koja je Melihi sugerisala odabir odjeće i hrabro spojila različite dezene i boje.

"Zadržala sam se na crno-bijelim kombinacijama, ali su zato dezeni bili različiti kao i struktura materijala. Geometrijski uzorak, floralni uzorak, bijela košulja kao baza, obgrljena mantilom od mreže u koju se upleo koralni Parfois nakit bila je odlična kombinacija za Melihu koja se odlično snašla i u ulozi modela", ispričala nam je stilistica.

Šminka za potpuni dojam

Fizioterapeutkinja Kulture ljepote je odradila kombinaciju svih potrebnih masaža.

"Učesnica je uživala u mirnoj i opuštajućoj atmosferi u rukama naše Berine Hodžić, a ja sam našoj Melihi uradila laganu varijantu šminke koja je odgovarala stajlingu i uživala u društvu vesele osobe pune pozitivne energije", kazala nam je Nermina Ibrulj.

Ekskluzivni modni bh. brend Bellissima i ovoga puta je našoj kandidatkinji ponudio veliki izbor odjeće, a najveći maloprodajni lanac obuće u Evropi Deichmann bio je mjesto odabira obuće.

Za fotografije i videoprilog pobrinuo se Mirsad Bukvić.

Ukoliko i vi želite biti dio projekta Makeover, javite nam se na [email protected] uz naznaku "Za Makeover", sa svojim podacima (ime, prezime, godište, mjesto stanovanja, broj telefona) uz fotografiju cijelog tijela i objašnjenje zašto biste baš vi trebali biti izabrani. Konkurs je otvoren do 20. maja, a poziv se odnosi na dame starije od 18 godina.

Proces makeovera bit će objavljen na portalu Klix.ba.