Poput Audrey Hepburn
568

Džejla Glavović-Očuz zablistala u crnoj haljini na crvenom tepihu SFF-a

N. O.
Džejla Glavović sa suprugom na crvenom tepihu SFF-a (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Kao i svake godine, crvenim tepihom uoči ceremonije otvaranja Sarajevo Film Festivala u Narodnom pozorištu prošeta se mnoštvo slavnih domaće i regionalne glumačke, estradne, modne i političke scene, tako da osim najave filmskog spektakla u trajanju od nekoliko dana, sudjelujemo i u modnim revijama dostojnim milanskih ili pariskih pisti.

Posebnu pažnju na ovogodišnjem „bosanskom ćilimu“ SFF-a privukla je najuspješnija bosanskohercegovačka manekenka Džejla Glavović – Očuz, koja je 2002. godine u Bosnu i Hercegovinu donijela titulu Miss Earth, a koja je na SFF stigla u pratnji svog supruga, poduzetnika Mahira Očuza.

Crna haljina, koju svaka žena treba imati u ormaru, bila je Džejlin ovogodišnji izbor za crveni tepih, na kojem, kada se pojavila, sve su oči i kamere zastale i zabilježile njenih blistavih pet minuta.

Gorda i blistava, a pritom jednostavna i elegantna baš poput Audrey Hepburn, ikone modnog stila. Kreacija koju će ostati Džejlin as u rukavu za posebne prilike djelo je modne dizajnerice i kostimografkinje Amne Kunovac-Zekić, dok je Mahir nosio odijelo svjetske klase, renomiranog bh. modnog brenda Dresscode, za čije se modele odlučuje sve više štovatelja dobrog stila i visoke mode.

Džejla je nosila kreaciju Amne Kunovac-Zekić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Džejla je nosila kreaciju Amne Kunovac-Zekić (Foto: I. Š./Klix.ba)

Za besprijekoran izgled bh. manekenke zaslužni su još i makeup-artist Adi Hasić, za frizuru En Studio, Zlatarna Dar za nakit, a na nogama Džejla je nosila cipele britanske luksuzne modne kuće Jimmy Choo, dok se za blistavi osmijeh pobrinuo Kraljević Smile Designer.

"Crna haljina, kreirana i izrađena posebno za Džejlu i ovu svečanu priliku, moje je viđenje ove ostvarene i zrele žene koja je postala modna ikona ovog grada i koja je pojam ljepote u očima mnogih ljudi. Uz takvu ličnost za mene se kreativno rješenje samo nametalo – jednostavan kroj inspirisan klasičnim Hollywoodom koji ističe njenu savršenu figuru, crni svileni baršun i ekstravagantni detalji koji odaju dozu luksuza", kazala je priznata akademska bh. dizajnerica zahvaljujući kojoj je naša manekenka pokazala da ima nepogrešiv modni izbor.

Mahir je nosio odjelo renomiranog bh. modnog brenda Dresscode (Foto: I. Š./Klix.ba)
Mahir je nosio odjelo renomiranog bh. modnog brenda Dresscode (Foto: I. Š./Klix.ba)

Džejla je inače lice koje nosi revije visoke mode u inostranstvu, te zaštitno lice mnogobrojnih svjetskih brendova, ali i osoba koja je svoju dugogodišnju karijeru posvetila i humanitarnom radu, problemima zajednice, neformalnom obrazovanju mališana i tinejdžera kroz rad agencije Swan Model Management.