Neobične metode
48

Dua Lipini trikovi za uljepšavanje: Tretmani i upotreba četkice za zube za šminkanje

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Britanska pjevačica Dua Lipa za magazin Allure otkrila je neke od svojih omiljenih trikova za uljepšavanje, koji uključuju korištenje četkice za zube za više zadataka od pilinga usana do češljanja obrva, ali brojne kozmetičke tretmane.

Lipa je za Allure kazala kako koristi četkicu za zube ne samo za svoje biserno bijele zube, već je namjenu ovom predmeta preinačila u svojoj kozmetičkoj rutini.

Pop zvijezda je rekla da redovno koristi četkicuza piling usana, a pri ruci ima i nekoliko dodatnih koje mogu poslužiti kao četkice za šminkanje očiju.

"Ovaj trik sam otkrila nakon što sam ostala bez zaliha šminke i pokušavala da se zadovoljim onim što imam. Sada ga još uvijek koristim", rekla je Lipa za Allure.

Pojasnila je da ne koristi istu četkicu za zube za sve, ali "povremeno" koristi zasebnu da popuni svoje prepoznatljive guste obrve tamnim sjenilom.

"A ako želim stvarno gust, teksturiran izgled sa maskarom, koristila bih je i za trepavice", dodala je.

Lipa je rekla za Allure da kada je kod kuće u Londonu, svakih nekoliko mjeseci voli posjetiti spa centar za lice.

U nekoliko navrata, Lipa je čak pokušala i microneedling, tretman kože koji uključuje nekoliko sićušnih steriliziranih iglica koje imaju za cilj da pokrenu proizvodnju kolagena. Tretman bi trebao zaliječiti tamne mrlje i učiniti da koža izgleda mlađe, nakon nekih blago bolnih nuspojava.

"Koža mi je bila izgorena dva dana, ali onda se vratilo u normalu", otkrila je pjevačica.

Kazala je i kako kada ne nastupa najčešće ne nosi šminku i pušta lice da diše.

"Trudim se da se ne šminkam koliko god mogu. Moram da opustim kožu. Pretpostavljam da mi je oduvek bilo važno da skinem šminku prije spavanja, ali sada je to na sasvim 'drugom nivou'", dodala je.

Kada se odluči za šminkanje fokusira se na ono osnovno. Rekla je za Elle UK da se njena 15-minutna rutina sastoji od pudera ili korektora, maskare, sjenila i bronzera.

U drugom intervjuu za Stylist, Lipa je rekla da koristi ulje za čišćenje kako bi uklonila šminku noću prije nego što se ponovo umije kremom za čišćenje i nakon toga probiotičkim serumom i kremom za lice. Hidratacija je postala posebno važna otkako je njena karijera uzletela, rekla je.

"Putovanja su najgora za kožu i to se odmah vidi", rekla je te dodala da letenje avionom čini njenu kožu posebno suhom.