Nivea BH Fashion Week
0

Druga noć u znaku Bratića, Vuković i Osmančević

Sarajevo-x.com
Kreacija Istoka Bratića
Na drugoj večeri 26. Nivea BH Fashion Weeka u Sarajevu svoje modele predstavili su Istok Bratić, Svjetlana Vuković Ceca i Edina Osmančević

Nova kolekcija Svjetlane Vuković Cece nosi naziv "Beauty". Rađena je u dva dijela po 16 haljina. U jednom dijelu su prikazane bogate lepršave haljine, a u drugom je praćena linija tijela.

Cijela kolekcija je obogaćena ručno rađenim perlama, što daje visoko kvalitetnu notu cijeloj kolekciji. Rađena je u toplijim i nježnijim bojama, kao što su roza i plava, ali nije izostavljena ni moderna smaragdno zelena, pa ni crna.

Kolekcija je nastala prvenstveno od inspiracije materijalima slaveći žensko tijelo, kao jednu savršenu cjelinu ističući poseban značaj ljepote dekoltea, ramena i leđa. Ova kolekcija prikazuje više različitih stilova spojeno u jednu cjelinu, što joj daje posebnu draž i smisao. Modeli su namijenjeni slobodnoj ženi oslobođenoj od svih zabluda i predrasuda.

Nova kolekcija "haute coture" Istoka Bratića je pod nazivom "Jardins du la mediterranee" - "Vrtovi Mediterana".

Kolekcija je inspirisana francuskom visokom modom YSL-om i Coco Chanelom i obiluje raskošnim bojama, krojevima i novim lookom. Istok Bratić kombinuje neobične i bogate boje mediteranskih vrtova, klasičan kroj i vrhunski luksuz, koji se očituje vrhunskom izradom i luksuznim materijalima. Ova kolekcija je za ženu naučenu na luksuz, ali i samosvjesnu i samozatajnu osobu koja njeguje vječnu eleganciju francuske visoke mode i uživa u njoj.

Ljetnoj kolekciji se pridružuje i muška kolekcija koja je sačinjena da ugodi muškarcu koji traži jedinstvenost u odijevanju i klasični chic mondenskih krugova.

Nova kolekcija Edine Osmančević spoj je savršene klasike i ultra modernog futurizma. Boje prirode prosto očaravaju, a uz brigu o modnim detaljima svaki model iz onog za dnevni look može preći u savršenu večernju kombinaciju, što je potrebno mladoj, urbanoj dami kojoj je Edina i posvetila svoju novu kolekciju pod nazivom "Arahna Chic".

Za frizure su se pobrinuli saloni "Evelina", "Fashion" i "Brilliant".

Vezani članci