Snežana Prorok, Miss BiH
0

"Dobila sam pohvale i aplauze, tražili su moj autogram i fotografiju"

SRNA
Snežana Prorok s prijateljicom
Snežana Prorok s prijateljicom
Miss BiH Snežana Prorok izjavila je da joj učestvovanje na nedavno završenom izboru za Miss svijeta u Kini predstavljalo veliku čast, te da je na toj manifestaciji nastojala da dostojanstveno predstavi BiH.

Najljepša djevojka BiH, inače iz Istočnog Sarajeva, u intervjuu Srni istakla je da se trudila da tokom jednomjesečnog boravka u Kini ostavi što bolji utisak.

"Za mene je bila velika čast učestvovati na tako prestižnom takmičenju kao što je izbor za Miss svijeta. Nastojala sam da se pokažem kao dostojan predstavnik svoje zemlje i da ostavim što bolji utisak", rekla je Prorok.

Ona je naglasila da joj je takmičenje u Kini, osim dosta novih poznanstava, donijelo i saznanja o kineskoj kulturi i kulturi ostalih učesnica na takmičenju.

"Stekla sam mnogo novih prijateljica, s kojima ću sigurno ostati u kontaktu, a razgovarajući sa ostalim djevojkama saznala sam dosta i o ostalim zemljama", rekla je Prorok, dodajući da je  veoma zadovoljna što je uspjela upoznati kinesku kulturu.

Komentarišući postignuti rezultat na izboru za najljepšu djevojku na svijetu, Prorok je istakla da je iskreno zadovoljna činjenicom da je jedna od najljepših na svijetu.

Aktuelna Miss BiH nije krila zadovoljstvo što je bila dio najvećeg svjetskog takmičenja ljepote i da je ostavila dobar utisak, kako na sudije tako i na publiku.
"U razgovoru sa glavnim sudijama ovog takmičenja ostavila sam dobar utisak, dobila sam aplauz i pohvale, što me posebno obradovalo. Mogu reći da je i publika tražila moj autogram i mnogi su čekali u redu da se fotografišu sa mnom", kaže Prorok. 

Snežana Prorok, učenica trećeg razreda farmaceutske škole u Istočnoj Ilidži, s obzirom na činjenicu da je mlada i ambiciozna, naglasila je da je puna novih planova i ideja za svoju karijeru u budućnosti.

"Pred sebe postavljam uvijek nove ciljeve, tako da i sada imam puno planova. Sad se moram se posvetiti učenju i nadoknaditi izgubljene časove", rekla je Prorok.

Ona je napomenula da će se, s obzirom na iskustvo koje je stekla tokom boravka u Kini, i u budućnosti maksimalno posvetiti manekenstvu.

Do kraja godine aktuelna Miss BiH planira da učestvuje u što više modnih revija.

"Želim maksimalno iskoristiti godinu u kojoj nosim titulu najljepše djevojke BiH", dodala je ona.

Oriflame BH Fashion Week Sarajevo, koji će biti održan od 12. do 15. novembra u Domu Oružanih snaga u Sarajevu, bit će prva revija na kojoj Miss BiH planira učestvovati.

"Postala sam poznata, ljudi me već prepoznaju na ulicama. Dobijam pozive za gostovanja u mnogim emisijama, gdje ću imati priliku da javnosti prenesem utiske sa takmičenja, a samim tim i da me što bolje upoznaju kao ličnost", rekla je Prorok. 

Ona je izrazila nadu da će uz pomoć agencije "ABC Models", čiji je član već tri godine, dobiti i poslovne ponude i postati traženi model kako u BiH, tako i u  inostranstvu, te da su se  njeni snovi počeli ostvarivati.

Snežana Prorok je 15. Miss BiH koja se ovom titulom okitila u konkurenciji 23 djevojke iz svih dijelova BiH 20. septembra u Sarajevu.

Na 60. takmičenju za Miss svijeta na kineskom ostrvu Hainan u Južnokineskom moru 30. oktobra, na kojem je učestvovalo 120 djevojaka, lentom najljepše okitila se Miss SAD Alexandria Mills.