Je li Zara pretjerala?
7

Djevojka rekreira smiješne poze u kojima se Zarini modeli moraju fotografisati u svrhu kampanje

I. S.
Foto: TikTok/remibader
Foto: TikTok/remibader
Manekenke koje reklamiraju brend Zara se nerijetko moraju fotografisati u veoma čudnim pozama. Plus size manekenka Remi Bader je rekreirala neke od njih kako bi pokazala koliko je smiješno ovo zahtijevati od modela.

Remi je počela snimati ovakve videe nakon što je u julu protekle godine dobila otkaz. Radila je za platformu Tidal.

"Tata mi je predložio da pokušam naći posao u modnoj industriji. Ugovor sam dobila u augustu, ali mi je i dalje bilo dosadno pa sam odlučila snimati za TikTok", kazala je.

@remibader Part 2 baby!!!! #remisrealistichauls #zara ♬ original sound - Remi Jo

Ubrzo je od različitih brendova počela dobijati pakete odjeće koju treba reklamirati. Primijetila je da joj konstantno šalju premale komade, što je također jedan od problema plus size manekenki. Pored toga, primijetila je kako njene kolegice, a naročito one koje sarađuju sa Zarom, moraju pozirati u smiješnim pozama.

"Svi me pitaju kako uvijek djelujem toliko samouvjereno. Međutim, to je daleko od istine. Izgubila sam mnogo samopouzdanja u proteklih nekoliko godina. Mislim da će mi trebati dugo da se ponovo počnem osjećati ugodno u svojoj koži", priznala je.

@remibader BEHIND THE HAUL #zara ♬ original sound - Remi Jo

Remi također ne izbjegava da govori o problemima s mentalnim zdravljem i prejedanjem.

"Naravno da sam potražila pomoć stručnjaka, ali moram priznati da mi je TikTok mnogo pomogao. Na ovoj platformi vlada pozitivna atmosfera koja mi daje snage da nastavim dalje", dodala je.