Po izboru magazina Maxim
92

Djevojka porijeklom iz Hrvatske proglašena najatraktivnijom u svijetu: Mislili su da neću uspjeti

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Magazin Maxim je nedavno proglasio Paige Spiranac (Špiranac), influensericu i golfericu, najatraktivnijom ženom svijeta u 2022. godini. Spiranac se u razgovoru za New York Post osvrnula na ovo priznanje.

"Moja karijera je oduvijek išla dobrim tokom, iako su mnogi mislili da neću uspjeti. U ovoj godini doživjela sam brojne pozitivne promjene. Zahvaljujući magazinu Maxim postala sam popularnija, što me mnogo raduje. Isprva nisam mogla vjerovati da sam baš ja proglašen najatraktivnijom. Stalno sam ih pitala jesu li sigurni jer zaista nisam mogla vjerovati", kazala je.

Zatim se pratiteljima zahvalila na podršci koji su joj pružili, a na pitanje na šta je najviše ponosna odgovorila je: "Na to što sam uvijek bila uporna, naročito kada je riječ o poslu."

Spiranac je ranije krasila naslovnice magazina Sports Illustrated i Golf Digest. Prije pet godina započela je saradnju s kompanijom Parsons Xtreme Golf.

U više navrata su je mnogi kritikovali da pokušava "seksualizirati ženski golf", na šta je ona odgovorila da bi svaka žena trebala imati pravo da se osjeća ugodno u vlastitoj koži.