{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djevojka bez ruke postala vrhunski model

S
30.7.2008. u 13:32
0
12
Djevojka bez ruke postala vrhunski model
0
Na prvi pogled, Kelly Knox se ne razlikuje mnogo od ostalih djevojaka i definitivno ima sve što se od jednog modela zahtijeva. Drugi pogled vam pokaže kako je ova djevojka ipak malo drugačija.
Gospođica Knox rođena je bez lijeve ruke, a osvojila je prvo mjesto na takmičenju za britanske modele sa hendikepom. Nakon toga potpisala je za vrhunsku modnu agenciju "Take 2 Model Management" i slikala se za magazin Marie Claire.23-ogodišnja Kelly je odbila nositi protetičku ruku ističući kako sebe nikad nije smatrala manje sposobnom. Za Daily Mail ova hrabra djevojka kaže kako ne namjerava dozvoliti svom hendikepu da upravlja njenom karijerom u modnoj industriji.

"U mojoj porodici ne govorimo 'hendikepiran'. Ne osjećam se manje sposobnom, iako me društvo želi svrstati u takve," izjavila je Kelly koja živi sa majkom Jackie u Sjevernom Londonu, a za sposobnost zalaganja za sebe koju ima zahvalna je svojoj starijoj braći Colinu i Karlu.

"U školi mi se nikad nisu rugali," priča ona. "Zato mislim da sam veoma sretna jer poznajem mnogo onih kojima su se djeca izrugivala. Neki ljudi koji se rode s ovakvim slučajem prolaze kroz teška razdoblja."

"Znam da zvuči veoma čudno ali jedini problem koji imam je kad se na tanjiru preda mnom pojavi dobar komad mesa, a ja ga ne mogu izrezati," našalila se ova vedra djevojka koja trenutno radi kao kreditni kontrolor u jednoj kompaniji koja nema veze sa poslom modela.

"Naravno da bih napustila ovaj posao ako bih uspjela kao model," priznala je. "Kako sam okusila malo od tog života, postalo mi je jasno koliko bih to voljela raditi."


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: