Iz Kanade za Klix.ba
0

Dina Pandžić: Velika ljubav veže me za moju rodnu zemlju

Piše: J. Hadžiahmetović
Dina Pandžić, 21-godišnja Bosanka iz Lukavca, uživa u poslu modela kojim se počela baviti sa 16 godina. Trenutno živi u Torontu u Kanadi gdje vodi svoj vlastiti salon ljepote. U razgovoru otkriva zbog čega je napustila rodni Lukavac, kada je počela baviti se modelingom, kulinarstvu...
Dina je Bosnu i Hercegovinu napustila kada je imala četiri godine. Kako kaže na početku razgovora, iako je tada bila mlada, još uvijek osjeća snažnu vezu sa svojom rodnom zemljom. Nakon što su napustili Lukavac, krajnje odredište porodice Pandžić bio je kanadski grad Toronto gdje i danas žive.

"Imam mlađu sestru i super roditelje koji su me uvijek podržavali u životu. Sa njima sam vrlo, vrlo bliska", kaže 21-godišnja Dina.

Sa 16 godina odlučila je baviti se modelingom. Prvi put je stala ispred objektiva prijatelja koji je želio postati profesionalni fotograf. Nakon toga, stvari za ovu mladu Bosanku krenule su u željenom pravcu.

"Kad sam napunila 17 godina, odlučila sam se više posvetiti bavljenju poslom od kojeg i danas živim. Tada, to je bilo samo zbog novca. Moj cilj je bio otvoriti salon ljepote nakon što postanem certificirana estetičarka. To se i ostvarilo", kaže Pandžić.

Do sada je radila sa mnogim modnim kućama među kojima je i La Senza.

"Ugavnom sam do sada bila model za donje rublje", dodaje ova Lukavčanka koja često dolazi u svoj rodni grad.



"Svakih nekoliko mjeseci posjetim svoju rodbinu. Porodica je veoma važna u mom životu i pokušavam održavati najbolje veze sa svima", kaže Dina koja je uključena i u humanitarni rad u Bosni i Hercegovini.

"Najviše pomažem osobama sa posebnim potrebama i djeci bez roditelja. Kad god putujem u Bosnu, ponosem nekoliko kofera odjeće i igračaka za njih. Nevjerovatan je osjećaj izazvati osmijeh na licima djece kojima je naša pomoć potrebna", kaže naša sagovornica.

Osim što je uspješna u bavljenju manekenstvom, Dina se odlično snalazi i u kuhinji. Najviše voli kuhati tjesteninu, ali...

"Odlična sam i u kuhanju svih bosanskih jela. Njih pravim do savršenstva", pojašnjava Dina koja trenutno u Torontu živi sa svojim roditeljima.

"Nadam se da ću do kraja ove godine živjeti sama u svom stanu. Što se dolaska u Bosnu tiče, definitivno ću biti tamo prije Nove godine", kaže na kraju 21-godišnja Bosanka sa adresom u kanadskom Torontu.