Moda i ljepota
11

Desigual u Sarajevu: Otvara se prvi monoshop čuvenog španskog brenda

Klix.ba
U ponedjeljak, 06.08., u Ulici Zelenih beretki 8. u Sarajevu će se otvoriti prvi monoshop čuvenog španskog brenda Desigual u Bosni i Hercegovini.

Iako je ova poznata marka na bh. tržištu, na radost svih onih koji uživaju u karakterističnom i prepoznatljivom dizajnu Desiguala, još od ljeta prošle godine, ali kao korner u sklopu prodavnice još jednog izvrsnog brenda, Liu Jo, ovo će biti prvi monoshop posvećen isključivo Desigualu u zemlji.

Prodavnicu Desigual otvara kompanija Astra d.o.o, dio jedne od najstarijih i najvećih grupacija u BiH, Proeksim, Astra i Borovo, i upravo njihovim posredstvom smo dobili i ostale velike svjetske brendove poput Escade, Hugo Bossa, Pinko, Armani, Max Mara, Max&Co, MaxMara Weekend, Liu Jo, Guess, Sisley, Penny Black, Geox, Imac, Twinset i Formentini.

Desigual je osnovan 1984. na Ibizi. Danas je njegovo sjedište u Barseloni, a prisutan je u skoro 90 zemalja širom svijeta. Brend je apsolutno jedinstven i nemoguće ga je zamijeniti s nekim drugiim. Karakterističan je po jarkim bojama, upečatljivim printovima i asimetričnim krojevima. Desigual filozofija se temelji na pozitivnosti, toleranciji, posvećenosti i zabavi. Svake sezone dizajnerski tim Desiguala koji broji čak 25 dizajnera priprema kolekcije od preko 1000 artikala, jedinstvenog koncepta.

Kuriozitet Desiguala je da ga, za razliku od većine brendova, ne voli samo jedna dobna skupina. Omiljen je u svim generacijama ljudi koji svoju osobnost žele iskazati kroz originalne, šarene krojeve i ne žele žrtvovati udobnost u ime mode, nego žele imati oboje.

Desigual shop se zvanično otvara u 17 sati, a iz kompanije Astra d.o.o. su potvrdili da će prve kupce i posjetitelje/ice čekati pokloni i posebni popusti za nove kolekcije ovog čuvenog brenda na dan otvorenja.