Moda i ljepota
94

Dan posvećen ljepoti: Sarajke uživale u profesionalnom šminkanju

Piše: L. Č.
(Foto: Klix.ba)
Danas je u prizemlju Sarajevo City Centra održan cjelodnevni događaj posvećen ljepoti na kojem je nekoliko kozmetičkih kuća predstavilo svoje proizvode i jesenske make up trendove, a posjetiteljice su imale priliku dobiti besplatnu uslugu šminkanja od strane profesionalnih vizažistica, kao i savjete o kozmetici.

Na današnjem je događaju je predstavljeno šest modela i različitih trendova šminkanja: "Danas sam šarmantna!", "Za moju romantičnu stranu", "U balansu sam", "Ponekad sam zločesta", "Ja sam pobjednica" i "Danas sam buntovnica".

Vizažistica Muamera Halimić je predstavila look "Za moju romantičnu stranu", koji je opisala kao "malu zavodnicu koju je šminkala u toplijim i nježnijim nijansama". Ona nam je kazala kako su za šminkanje danas bile zainteresirane, kako mlađe djevojke od 15 godina, tako i starije gospođe do 60 godina.

"Posjetiteljice su zadovoljne, dopada im se što imaju priliku da probaju nešto novo što dosad nisu bile u prilici, da dobiju neke određene savjete, kao i kupe kozmetiku po povoljnijim cijenama. Reakcije su pozitivne – svi žele izgledati lijepo i svi jedva čekaju da dođu na red da se našminkaju!"

A koji su to jesenji trendovi ove godine?

"Ove sezone su apsolutni hit crveni mat ruževi. Što se tiče podloge, ona treba da bude blistava i čista sa naglašenim 'smokey eyes' očima u ovisnosti od prilike za koju se šminkamo i toga je li u pitanju dnevna ili noćna šminka. Možemo čak i iz dnevnog smokeya pređemo u večernji, tako što ćemo eyelinerom intenzivirati oči i dobiti večernji make up", pojasnila je u razgovoru za Klix.ba vizažistica Edina Menzilović.

Ona nam je kazala kako žene najviše griješe pri odabiru podloge i to ostaje jedana velika nepoznanica – kako naći odgovarajuću nijansu.

"Ono što sam kao vizažistica u proteklih nekoliko godina primijetila jesu i previše naglašene i preintenzivno iscrtane obrve. Bit svakog make up-a je istaknuti ono što je lijepo i prikriti nedostatke", dodala je ova vizažistica.

Na upit o tome kako Sarajkama ide šminkanje, kazala je:

"Sarajke su prilično dobre u tome. Često viđam mlade djevojke koje isprobavaju različite nijanse i vrlo su spremne za eksperimentisanje... mislim da im ide jako dobro, ne samo u Sarajevu, nego u cijeloj BiH", kazala je Menzilović.