|

Dajte svojim grudima slobodu, ovo su razlozi zbog kojih trebate prestati nositi grudnjak

Dajte svojim grudima slobodu, ovo su razlozi zbog kojih trebate prestati nositi grudnjak
75
Klix.ba
25.11.2018. u 07:27
65
komentara
75

dijeljenja
Dajte svojim grudima slobodu, ovo su razlozi zbog kojih trebate prestati nositi grudnjak Ilustracija: Shutterstock
Ako želite da vaše grudi ostanu čvrste tokom cijelog života rješenje je jednostavno, samo trebate prestati nositi grudnjak, rezultati su ovo naučnog istraživanja.
Naime, istraživanje sporovedeno na francuskom Univerzitetu Besançon donijelo je rezultate koji govore da svakodnevno nošenje grudnjaka ne pomaže grudima u borbi protiv gravitacije već im u tome dodatno odmaže, prenosi Stillness in the storm.

U petnaestogodišnjem istraživanju učestvovale su žene u dobi od 18 do 35 godina, od kojih je njih 50 posto nosilo grudnjak, dok ga preostalih 50 posto nije nosilo.

Nakon dugogodišnjih mjerenja naučnici su zaključili da su žene koje nisu nosile grudnjak imale čvršće grudi od onih koje jesu.

"Grudi nemaju baš nikakve prednosti od nošenja grudnjaka. Zapravo, grudnjaci ih čine obješenima", objasnila je profesorica Jean-Denis Rouillon koja je provela istraživanje.

Žena koja je ranije nosila grudnjak, prestala je to činiti nakon ovih istraživanja.

"Otakako više ne nosim grudnjak mnogo lakše dišem, bolje se osjećam i imam manje bolove u leđima", rekla je 28- godišnja Capucine.

Rouillon je također upozorila da žene ne smiju odmah prestati nositi grudnjake. Na primjer, žene u pedesetim godinama ne bi imale koristi da odbace grudnjak odmah.

Osim toga, kako Rouillon kaže, istraživanje je sprovedeno na populaciji od 300 žena, pa kako bi rezultati bili konačni trebalo bi sprovesti detaljnija istraživanja o toj temi na većem broju populacije.
Prijavi grešku


Komentari (65)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...