Bizarni pokušaji
25

Čudni modni trendovi u 2018. godini: Obrve u obliku vješalice i nokti-zubi

Klix.ba
Svjetska javnost ove godine svjedočila je krajnje čudnim modnim pokusima. Ljudi su ukrašavali svoje jezike, obrve i nokte na brojne načine koji su poprimali karakteristike bizarnog.

Tokom 2018. godine Instagram je masovno korišten za predstavljanje i promociju raznih trendova. Američki mediji prenose kako su na popularnoj aplikaciji za obradu i dijeljenje fotografija predstavljeni različitih modni pokušaji.

Na svu sreću nijedan od njih nije postao trend zbog čega danas nemamo priliku na ulicama vidjeti djevojke s obrvama u obliku vješalice. Mashable navodi da su brojni modni pokušaji na Instagramu zapravo fotošopirani.

Javnost se ove godine na Instagramu imala priliku uvjeriti da nokti mogu izgledati kao zubi, da obrve mogu biti ukrašene cvjetnim krunama isto kao i da se nokti mogu oblikovati da izgledaju kao češalj.

Jedan od bizarnijih pokušaja ukrašavanja očiju jeste svakako stvaranja izgleda kukca. Prošle godine neko se dosjetio i da nokte oblikuje u obliku spirale i obrve u obliku ribe.