Moda i ljepota
0

CSM: Samopouzdanje preraslo u narcisoidnost

FENA
Ankete pokazuju da, naprimjer, prosječni američki gimnazijalac smatra da je 'vrlo dobar matematičar', no rezultati na međunarodnim testovima često su lošiji od očekivanja.

Dnevnik Christian Science Monitor piše o mogućim štetnim posljedicama bezrazložno velikog samopouzdanja mladih Amerikanaca – pogotovo kada se ono ne temelji na znanju i općenito kompetentnosti.

"Samopouzdanje, odnosno osjećaj vlastite vrijednosti, preraslo je u narcisoidnost.", piše dnevnik iz Bostona, navodeći rezultate nedavno provedenog istraživanja koje pokazuje da je nova generacija fakultetski obrazovanih građana 'sebičnija' od prethodnih te da zbog toga ima problema u uspostavljanju trajnijih veza.

Kritičari ovog istraživanja – koje je provedeno na Sveučilištu San Diego State – upozoravaju međutim da mladi Amerikanci volontiraju na društveno korisnom radu više nego ikad prije te da su stope autodestruktivnog ponašanja kod mladih danas niže nego prije dvadeset ili trideset godina.

No, dnevnik iz Bostona navodi mišljenje jednog menadžera reklamne agencije koji tvrdi da je "narcisoidnost mlade generacije danas gotovo uvredljiva. Mladi ljudi danas imaju tako dobro mišljenje o samima sebi da ih je gotovo nemoguće nadgledati na radnom mjestu."