Moda i ljepota
0

Cigareta - modni detalj ili smrdljiva navika?

Sarajevo-x.com
Manekeni i tinejdžeri puše zbog efekta koji cigarete izazivaju u društvu. Stvar je u tome kako izgledate dok držite cigaretu. Klasična poza sa cigaretom koja se do nedavno redovno pojavljivala u modnim časopisima predstavlja manekenku koja svojim tankim i dugim prstima drži cigaretu krijući lice iza oblaka dima.

Dugi i tanki ekstremiteti statusni su simbol jedne manekenke i odraz njene elegancije. Stoga su modni fotografi, slike sa manekenkama koje puše opravdavali time, da je cigareta samo pomoćno sredstvo u predstavljanju elegancije i lijepih prstiju jednog modela.

Ove fotografije uvijek predstavljaju pušenje u elegantnom i zavodljivom svjetlu. Očito je da svijet mode voli cigarete. Za žene - posebno mlade žene - cigarete sa sobom uvijek nose osjećaj nezavisnosti.

Cigareta stvara osjećaj samodosljednosti, a sa pićem u drugoj ruci, ženi ne treba muškarac da je drži za ruku.

U stvarnom životu, cigareta jako brzo gubi modnu ulogu, ako je ikada uopće i imala i postaje ružna, smrdljiva i skupa navika. Iako se izgubila sa stranica svjetski poznatih modnih časopisa, cigareta je u još većoj mjeri ušla u živote običnih ljudi i nema nikakve odlike modnog detalja.