Moda i ljepota
0

FOTO / Christy Turlington zaštitno lice Avonovog parfema "Slip Into"

Sarajevo-x.com
Kozmetička kuća Avon Products objavila je početak saradnje s poznatom američkom manekenkom Christy Turlington Burns, koja će biti zaštitno lice Avonovog parfema "Slip Into...". Parfem će u Bosni i Hercegovini biti dostupan početkom 2011. godine.

Christy je ujedno model i aktivistica, a u isto vrijeme utjelovljuje transformativnu privlačnost Avonovog mirisa "Slip Into...". Budući da je aktivna zastupnica zdravlja žena, dijeli Avonove vrijednosti i dugogodišnju posvećenost poboljšanju života žena na globalnom nivou, objavili su iz ove kompanije.

"Kada pomislite na senzualnost i sofisticiranost, prva asocijacija upravo je Christy Turlington Burns", naveo je Jeri Finard, viši potpredsjednik i globalni brand predsjednik Avona. "Njena svevremenska ljepota savršeno nadopunjava miris 'Slip Into…', ali Christy predstavlja više od ljepote same. Ona neumorno doprinosi unaprjeđenju pitanja žena širom svijeta, što je strast koju dijelimo."

"Slip Into…" pripada cvjetno-orijentalnoj kategoriji mirisa, a namijenjen je ženi koja teži senzualnosti. Inspirisan snagom transformacije koju pruža osjećaj nošenja visokih potpetica, miris naglašava urođenu eleganciju i sofisticiranost žene. Otvaraju ga primamljive, elegantne note crne maline, pomiješane s osjetljivim cvijetom proljetne frezije i svježim listom ljubičice. Senzualno srce otkriva topli palisander pomiješan s egzotičnom orhidejom, dok se u donjim notama kriju kremasti kašmir i korijen irisa te zlatni amber, koji mirisu daju cvjetni karakter.

Bočica parfema je inspirisana izgledom lista žene tokom nošenja cipela s visokom potpeticom, dok postolje podsjeća na malu, popularnu kitten petu.

"Posebno mi se sviđa senzualnost ovog mirisa, čini me ženstvenom i ispunjava samopouzdanjem, baš kao da nosim omiljeni par cipela s visokim potpeticama", izjavila je Christy Turlington Burns.

Kao zastupnica za zdravlje majki u sklopu organizacije CARE, Turlington utjelovljuje Avonovu misiju osnaživanja žena. Tako je ove godine režirala dokumentarni film s različitim pričama trudnica u cijelom svijetu, a režiserski debi donio joj je VH1-ovu nominaciju za nagradu "Do Something With Style". Christy trenutno studira Program javnog zdravstva na diplomskom studiju Univerziteta Columbia.