Nagrade za najbolje
62

Četvrto izdanje Sarajevo Fashion Film Festivala: Fuzija mode, filma i kreativne kulture

A. P.
Glavni grad BiH će 5. i 6. decembra biti mjesto održavanja Sarajevo Fashion Film Festivala koji se održava već četvrtu godinu.

"Sarajevo Fashion Film Festival djeluje u napetosti između mode, filma i načina života, kreativne kulture i mainstreama. Nagrađuje najbolja djela u više kategorija i okuplja najuzbudljivije kulturne radnike i brendove iz komercijalne filmske industrije", naveli su organizatori.

Prošle godine su imali čast između ostalih ugostiti i predstavnike Versace family, Federica Spinasa i Francesca Manca Di Villahermosa, koji su predstavili film Luce Finottija "Versace Timeless", pobjednika u kategoriji Best Major Brand Production.

[VIMEO]https://vimeo.com/376787776[/VIMEO]

"Modni filmovi izgledaju savršeno uklopljeni u koncepte naše šetnje po svijetu: oni koriste kratko vrijeme za izgradnju priče, prisutnost i istraživanje misli i stvaranje atmosfere koja nastaje u našim umovima i pokreće naš osjećaj za stil, dizajn i izvan toga - naš način života. Većina umjetnika, učesnika festivala kroz svoje filmove propitkuju pojam različitih identiteta modernog društva i kroz vlastite vizije šalju vrlo emotivne lične poruke", stoji u saopćenju.

Petog decembra u 20 sati u Hotelu Hills počinje svečana dodjela nagrada za najbolje filmove SFFF-a 2019. u 15 kategorija, dok će dan poslije u isto vrijeme u Coloseum Clubu početi prikazivanje oficijelne selekcije SFFF-a 2019., a potom slijedi after party sa DJ ZliYej.

Više o filmovima i o festivalu možete pogledati na web stranici Sarajevo Fashion Film Festival 2019.