Slatka priča iz Visokog
274

Cekeri su uvijek dobra ideja, a ovi će vas odmah osvojiti svojim simpatičnim natpisima

I. B.
Cekeri koji vas svojim simpatičnim natpisima neće ostaviti ravnodušnim (Instagram: HATURkesa)
Cekeri koji vas svojim simpatičnim natpisima neće ostaviti ravnodušnim (Foto: Amina Hodžić)
Cekeri su danas neizostavan dodatak koji svakodnevno viđamo na ulicama. Osim što su izuzetno praktični, u prilog im ide i činjenica da ih možemo nositi uz gotovo sve, te su postali i vrlo moderni. Pronašli smo primjerke čiji vas simpatični natpisi neće ostaviti ravnodušnima.

Bilo da ste se zaputili u nabavku ili imate višak stvari koje vam ne mogu stati u torbu, ceker će vam uvijek dobro doći. Još ako je personalizovan po vašim željama, onda ste naišli na dobitnu kombinaciju.

Pa tako, na Instagramu smo pronašli brend iz Visokog koji radi cekere sa natpisima koji su nas odmah oduševili, a mnogi i nasmijali. Iza simpatičnih rečenica poput "Čovjek je Senada teški hajvan", "Od Kulina bana i dobrijeh dana", "Omere srećo pobro, nešto ti danas nisam dobro" i "Velija sikter", stoji Silma Šabanija-Sirčo i njen suprug Ibrahim.

Cekeri koji vas svojim simpatičnim natpisima neće ostaviti ravnodušnim (Foto: Amina Hodžić)
Cekeri koji vas svojim simpatičnim natpisima neće ostaviti ravnodušnim (Foto: Amina Hodžić)

Brend su nazvali HATURkesa, a Silma nam je otkrila i šta im je bila inspiracija.

"Ideja za samo ime dolazi i satiričnog podsmjehivanja balkanskom običaju da nikada i nikome ne idemo bez kese da ne bi zahaturio. Inspiraciju za natpise pronalazimo u Bosni i Hercegovini i ona je svuda oko nas. U baladama, knjigama, predstavama, izrekama... Bukvalno, što na umu to na drumu", rekla nam je Silma.

Cekeri su rađeni od neobrađenog pamuka, koji se nabavlja, a potom i šije u Visokom.

Pored natpisa koje već imamo priliku vidjeti, Silma nam je rekla da možemo naručiti i one po našoj želji.

Osim fotografija u našoj galeriji, tu su i one koje možete pronaći na zvaničnom Instagram profilu brenda HATURkesa. Sigurni smo da će on ugodno iznenaditi sve ljubitelje ovog praktičnog dodatka.