Ležerno i elegantno
157

Brojne slavne ličnosti pratile Wimbledon i oduševile modnim odabirima

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Teniski turnir Wimbledon okupio je brojne slavne osobe koje su stigle u London kako bi podržale svog favorita.

Finalni meč u ženskoj konkurenciji u kojem je njemačka teniserka Angelique Kerber pobijedila Amerikanku Serenu Williams pratila je i Emma Watson. Odjevena u bijelo Ralph Lauren odijelo koje je upotpunila šeširom i visećim naušnicama, Watson je na Wimbledon donijela dašak elegancije.

Pierce Brosnan, zvijezda četiri filma o Jamesu Bondu, finalni meč Wimledona pratio je u klasičnom crnom odijelu, a društvo mu je pravila supruga Keely Shaye Smith koja se odlučila. Meču je prisustvovao i američki glumac Woody Harrelson.

Pažnju medija plijenile su i Kate Middleton i Meghan Markle. Kate je za ovu priliku odjenula haljinu dizajnerice Jenny Packham, dok se Meghan Markle odlučila za košulju na pruge i bijele hlače s potpisom Ralph Lauren.

Glumica Olivia Munn odlučila se za opušteniju varijantu. Meč je pratila u plavoj košulji na pruge i traperice s visokim strukom. Meč nije propustila ni glavna urednica američkog Voguea Anna Wintour koja se pojavila u cvijetnoj crvenoj haljini preko koje je nosila bijeli top. Mjesto pored najpoznatije modne urednice na svijetu zauzeo je britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton.

Britanski glumac James Norton meče je pratio u odijelu i društvu svog oca.