Moda i ljepota
97

Brand Unique Lady: Unikatni nakit s ljubavlju za savremene žene

Klix.ba
Danas je jako teško izbjeći modnu uniformisanost. Međutim, zahvaljujući zlatnim rukama naših umjetnika u BiH, i naše trendseterice ipak imaju priliku da se izdvajaju u većini.

Brand Unique Lady, iza čijeg imena stoji mlada diplomirana umjetnica Likovne akademije, Irma Saljević-Krvavac, pruža vam priliku da zasjajite u svakoj prilici kada su u pitanju asesoari. Unikatno rađeni asesoari prilagođeni su našem tržištu sa cijenama, a prate velike svjetske modne trendove. I što je najvažnije-bit ćete unikatni.

"Unique lady postoji već oko 4 godine, ali u posljednjih godinu dana sam tek počela da ga jačam kao brend. Nastao je sasvim slučajno na nagovor porodice da počnem prodavati svoj nakit, i zaista, nakon prvog prodatog komada i sreće djevojke kada je stavila ogrlicu oko vrata, krenulo je kao od šale. Zaista ih izrađujem s puno ljubavi. Cilj mi je da se s puno ljubavi moj nakit i ostali asesoari nose, ali i da i BiH može ponuditi damama ono što nije dostupno na našem tržištu dok je na svjetskom već odavno“, rekla je Saljević-Krvavac.

U ponudi Uniqe Lady brenda nalaze se ogrlice, narukvice i naušnice u raznim bojama, oblicima i veličinama. Također, izrađuju i pismo torbe od eko kože.

"Nakit je izrađen od sitnih perlica aktuelnih boja i ima ih različitih veličina i boja, za one koje vole upadljive oblike do onih malo umjerenijih za svakodnevne outfite. Radimo i clutch-pismo torbe od eko kože i napravili smo nekoliko aktuelnih transparent pismo torbi koje su se ljeti prodale u tren oka, i sada slijedi nova kolekcija koju će djevojke obožavati jer su prosto savršene za proljeće koje nam stiže i naravno ljeto i vrele noći“, kaže mlada umjetnica.

Saljević-Krvavac ističe da inspiraciju za svoj rad nalazi u svemu što je okružuje, a prati i svjetsku modnu scenu i blogere.

"Kada ugledam nešto što mi privuče pažnju, pokušam napraviti približno ili bar slično, ali tako da mu dam svoj pečat. Danas je puno duplikata, ali tako je to u svemu, duplikati bi nas trebali tjerati da budemo sve bolji i inovativniji. Jer u modi se sve vraća, sve se vrti u krug samo uz znatna poboljšanja. Danas svi imamo parče svog tržišta, bitno je da to što činimo radimo najbolje što možemo, sa najviše žara i upornosti“, rekla je Saljević-Krvavac.

U budućnosti planira izradu odjevnih predmeta poput tunika, haljina za svakodnevne kombinacije, ali i maturskih i svečanih haljina koje će biti unikatne. Također, u planu je otvaranje ateljea.

Do otvaranja ateljea narudžbe možete vršiti putem zvanične Facebook stranice Unique Lady.