Moda i ljepota
0

Braća Milinkić iz Zavidovića prave "Brotherlove" odjevne predmete i pomažu ugroženim porodicama

Piše: E. M.
Emir i Maid Milinkić (Foto: Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Emir i Maid Milinkić (Foto: Klix.ba)
Emir i Maid Milinkić iz Zavidovića prije nekoliko mjeseci pokrenuli su proizvodnju majica s unikatnim dizajnom. Nakon što im je prodaja proizvoda krenula uzlaznom putanjom odlučili su dio zarade donirati ugroženim porodicama.

Brotherlove je ideja braće da bh. patriotama ponude unikatne odjevne predmete. U razgovoru za Klix.ba Maid ističe kako je sve krenulo nespretno te da nisu ni zamišljali da će uspjeti na bh. tržištu.

"Zaista, prvi put kad smo uradili tek nekoliko majica s popularnim ljiljanima, bili smo iznenađeni koliko se to svidjelo ljudima i koliko su svi željeli svoj primjerak. Nakon toga odlučili smo pomoći i našem rukometnom klubu 'Krivaja' te smo od svake dukserice koju smo namjenski napravili za tu svrhu dio sredstava odvajali za pomoć klubu", govori Maid.

Danas u svojoj ponudi imaju pet proizvoda, a posljednji je s porukom "Inat silan bosanski" od čije će prodaje dio sredstava biti usmjeren za pomoć ugroženim porodicama.

"Brat i ja smo odlučili da prodajom dukserice s natpisom pomognemo ugroženim porodicama na području naše općine, ali i šire, kome god pomoć bude potrebna. Ono što zaista moramo naglasiti jeste da je proizvod sto posto domaći, da se dukserice šiju i štampaju u Bosni i Hercegovini i zbog toga smo ponosni", izjavio je Emir.

Brotherlove proizvode su podržali i bh. sportisti i muzičari, a braća Milinkić se nadaju da će uspjeti u svojoj namjeri i da će svi osjetiti brigu i ljubav.