Unikatan modni stil
347

Božo Vrećo pozirao u šarenoj haljini: Vrtlog cvijeća inspirisan dimijama nane Hamdaginice

N. O.
Božo Vrećo (Foto: Instagram)
Božo Vrećo (Foto: Instagram)
Božo Vrećo prepoznatljiv je po posebnom modnom stilu, a na svom Instagram profilu podijelio je fotografije neobične haljine koja ga je, kako je napisao, podsjetila na njegovu nanu Hamdaginicu.

"Tu haljinu sam kupio onomad jer me podsjetila na moju nenu Hamdaginicu koja je takve iste dimije imala i nosila", napisao je bh. interpretator sevdalinke u opisu fotografija koje prikazuju samo dio šarene haljine.

Božo na glavi ima prepoznatljivi turban, a crna tkanina haljine prekrivena je "vrtlogom" različitog cvijeća u nijansama žute i crvene.

"Kad sam vidio taj čudesan vrtlog divljih karanfila, šeboja i kadifica, samo mi je ona bila u mislima i dova za nûr, koju me naučila prvu kao posve malog dječaka i ne bez razloga", pojasnio je Vrećo.

Božo svoja modna izdanja nerijetko dijeli na društvenim mrežama, a nedavno je jednim takvim privukao pažnju dok je šetao ulicama Sarajeva.

Kao i na posljednjoj fotografiji i tada je nosio neizostavni turban, a "Vogue street" modno izdanje donijelo mu je niz komplimenata, baš kao i cvijetna haljina.

"Taj šareni vrtlog od cvijeća ti divno pristaje", pisali su mu fanovi u komentarima ispod posljednje objave, istaknuvši da izgleda "savršeno".