Summer Look
27

Blogerica Sonja Kovač savjetuje kako da s vrlo malo šminke zasjajite poput Jennifer Lopez

Klix.ba
Hrvatska influenserka Sonja Kovač koja na svom Youtube kanalu i blogu redovno objavljuje savjete za šminkanje, frizure i modu, objavila je novi video u kojem savjetuje pripadnice ljepšeg pola kako da zablistaju koristeći četiri artikla, među kojima je i make up linija Jennifer Lopez koju je pokrenula u aprilu ove godine.

Kovač je pokušala rekonstruirati izgled J.Lo i spotu "Waiting for Tonight", a prema komentarima na društvenim mrežama to joj je i pošlo za rukom.

Nakon što je ranije nanijela puder i highliter, stavila je bronzer ispod jagodica i na rub lica kako bi ga učinila užim. Ovim je učinila svoje lice preplanulim. Na oči je stavila "Iluminator" za oči, lice i tijelo koji je pun šljokica i daje osvježavajući izgled.

S obzirom da je željela postići summer look, stavila je parcijalne trepavica, a potom i malo tuša kako bi sve izgledalo prirodnije.

"Čarobni prah" J. Lo stavila je i na vrh obraza, a na kraju i na dekolte. Za usne je koristila karmin i olovku Kyle Jenner. Sve je u nijansama smeđe i bronzane boje.

Kosu je napravili u "mokrom stilu" kako bi sve prilagodila summer looku.

Njeni pratioci na društvenim mrežama su oduševljeni i kazali su kako je efekat postignut.