Zelenooka ljepotica
21

Blerta Leka će predstavljati Albaniju na Miss Universe 2017

Klix.ba
Blerta Leka je krunisana za novu Miss Albanije 2017, na finalnoj večeru održanoj 29. juna u Tirani. Ona je također ponijela titulu i za Miss bikini.

Albanija učestvuje na izboru za Miss Universe od 2002. godine, od kada je ova zemlja uvijek osvajala zapažena mjesta od kojih su druga pratilja te česti plasmani u top 10.

Zelenooka ljepotica Blerta Leka će predstavljati Albaniju na Miss Universe, koji će se održati u Americi, kada će prošlogodišnja pobjednica, Francuskinja Iris Mittenaere, predati svoju krunu.

Blerta je rođena 21. jula 1998. godine u gradu Kurbinu, a odrasla je u Tirani. Visoka je 178 cm i bavi se fotomodelingom, a titulu za Miss je ostvarila u konkurenciji od 26 djevojaka.

Zahvaljujući izvajanom tijelu i zelenim očima, već je pokupila simpatije publike, a na anketama je vodeća kada je riječ o zemljama Balkana.

"Hvala svima na čestitkama. Jako sam sretna i uživala sam tokom ocjenjivanja žirija, ali i publike na društvenim mrežama. Osjećam se počastvovano i blagoslovljeno, rekla bih čak i privilegovano među svim tim divnim djevojkama, budući da sam baš ja odabrana da prestavljam svoju zemlju na Miss Universe 2017. Smatram da je ovo sreća, ali i velika odgovornost. Ova titula me motiviše da u najboljem svijetlu predstavim albansku ljepotu. Veliko hvala mojim roditeljima koji su su mi dali ono najbolje od svoje fizičke i duhovne ljepote“, riječi su lijepe Blerte nakon krunisanja za Miss.