Tajne drevne civilizacije
1

Bikova sperma za kosu, ptičji izmet za ten

Sarajevo-x.com
Ako su Talijani najbolji ljubavnici, a Francuskinje se nikad ne debljaju, onda Japanci, naprosto, izgledaju kao da uopšte ne stare.

Može to biti zbog ogromnih količina svježeg sušija ili činjenice da se od sunca sklanjaju pod suncobrane, ali najvjerovatnije je iz razloga što lijepu kožu imaju zahvaljujući neobičnim preparatima.

Tako su se među njima našli ptičji izmet za lice, larva svilene bube za ruke ili sperma bika za kosu. Sve se ovo i više od toga koristi za dugovječniju mladost u Japanu, gdje su osunčana lica ili izbijeljena kosa totalno out. Nasuprot tome, u ovoj dalekoistočnoj zemlji u modi su sjajni pramenovi i svijetao ten.

"Kao nacija, mi uvijek tražimo nešto novo, ekstremno i strano. Ali i prirodne terapije su vrlo cijenjene, jer na taj način čuvamo specifičan japanski identitet", kaže istraživač moderne japanske kozmetike Mikiko Ashikari za Belfast Telegraph.

Sve veće interesovanje za drevne tehnike što duže mladolikosti pokazuju i poznate glumice, pjevačice, modeli, poput Kate Moss i Thandi Newton.