Uz prepoznatljivu siluetu
250

Bh. dizajnerica Adela Hodžić predstavlja nove kreacije: Praznična kolekcija u bijelom

N. O.
Praznična kolekcija brenda Adela Design
Praznična kolekcija brenda Adela Design
Bosanskohercegovačka dizajnerica Adela Hodžić predstavlja novu prazničnu kolekciju, a kreacije inspirisane praznicima zadržavaju prepoznatljivu ženstvenu siluetu.

Sada već tradicionalno u novembru mjesecu svake godine bh. dizajnerica predstavlja prazničnu kolekciju haljina, ali i kompleta.

"Euforija oko nadolazećih praznika uvijek može biti inspiracija, barem je u mom slučaju tako, jer je to period kada i sama počnem razmišljati šta ću obući za neku određenu proslavu", kaže nam Adela.

Brend Adela Desing ove godine modele iz kolekcije predstavlja u bijeloj boji, što sama dizajnerica ističe kao "nešto novo za nju".

"Sve moje klijentice znaju da se moji modeli mogu naručiti u boji po želji, a kada sam unazad par godina predstavljala nove kolekcije odjeće u većini slučajeva sam za prezentaciju istih koristila crnu boju. Ovoga puta sam željela da to bude bijela i moram reći da je ovo kolekcija koja možda i najviše odiše mojim ličnim i privatnim afinitetom prema određenoj estetici", objašnjava Hodžić.

Kolekcija je potpuno vuzuelno svedena i čista, inspirisana jednostavnom geometrijom u kroju, simetrijom podjednako koliko i asimetrijom, a opet zadržava prepoznatljivu "Adela Design" ženstvenu siluetu.

Adela već godinama unazad ususret zimskim praznicima predstavlja prazničnu kolekciju, a njene kreacije su inspirisane samouvjerenom ženom koju nije strah pokazati sve ljepote i "mane" svoga tijela.

Dizajnerica napominje da se modeli iz kolekcije već od večeras mogu naručiti na Instagram profilima @adeladesign i @adeladesign.official u boji po želji svake klijentice.