Bh. brend Plusminus dobitnik BIG SEE nagrade za modni dizajn

Bh. brend Plusminus dobitnik BIG SEE nagrade za modni dizajn
830
D. Be.
4.9.2019. u 21:57
3
komentara
830

dijeljenja
1/11 Foto: Maja Topčagić
2/11 Foto: Maja Topčagić
3/11 Foto: Maja Topčagić
4/11 Foto: Maja Topčagić
5/11 Foto: Maja Topčagić
6/11 Foto: Maja Topčagić
7/11 Foto: Maja Topčagić
8/11 Foto: Maja Topčagić
9/11 Foto: Maja Topčagić
10/11 Foto: Maja Topčagić
11/11 Foto: Maja Topčagić
Kolekcija Different Species bosanskohercegovačkog brenda Plusminus ovogodišnja je dobitnica BIG SEE nagrade za modni dizajn u kategoriji Nosiva Umjetnost.
BIG SEE je inovativna platforma koja sistematično istražuje, procjenjuje, predstavlja i promoviše istaknute kreativne ideje sa područja jugoistočne Europe.

Platforma obuhvata 19 zemalja i 350 miliona ljudi. BIG SEE stručni tim prati scenu iz regije, te samostalno bira jednog dizajnera koji će predstavljati svoju zemlju u određenoj kategoriji.

Prepoznatljiv koncept brenda Plusminus je fuzija modernog dizajna i tradicionalne tehnike izrade grafičkog linoreza i bakropisa, pa je tako i ova kolekcija rezultat kolaboracije dizajnerice Ene Dujmović i akademskih umjetnika Denisa Haračića i Mirze Rahmanović. Spoj tradicionalnog i izumirurućeg zanata sa modernim dizajnom je konstanta motivacija za dizajnericu i umjetnike. Svaki komad kolekcije je autentično umjetničko djelo koje spaja modu i grafiku.Different Species kolekcija inspirisana je promjenama i različitostima u prirodi. Konekciju sa prirodom svaka individua doživljava na drugačiji i svojstven način, baš kao što i kolekcija Different Species budi ono jedinstveno u osobi koja je nosi.

Plusminus brend je prepoznatljiv po kontrastima i odnosu pozitiva i negativa u grafičkom i dizajnerskom izražaju . Nosivost komada se ogleda u ispunjavanju vizije osobe koja ih nosi te težnji da se žene koje ih nose osjećaju slobodno u svojoj jedinstvenosti.

Nagrada će biti uručena 8. oktobra na ceremoniji koja će biti upriličena u Ljubljani.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...