Svjetski poznat
15

Beyoncein vizažist Sir John otkrio kako se pravilno stavlja korektor na lice

Klix.ba
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Jedan od ambasadora L'Oréala u Parizu, koji je surađivao s Beyonce, Rosie Huntington-Whiteley, Adrianom Limom otkrio je kako do savršenog tena lica.

On je istakao i koje to greške žene najčešće prave kada stavljaju korektor. Također je istako da žene najčešće greške prave upravo onda kada žele prekriti tamne kolutove oko očiju.

"Stavljanje velike količine korektora ispod očiju najčešća je greška koju prave žene. Ne traba vam samo debeli sloj, to je jedna od najgorih stvari koje možete učini", rekao je Sir John, a prenosi Daily Mail.

On savjetuje da korektor nanesete tako što ćete staviti nekoliko tačkica pod okom, nikako ne po cijelom licu, a potom je objasnio kako ljudi mogu usavršiti tehniku stavljanja korektora na lice.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

"Ako koristite kažiprst, radite grešku jer je taj prst prejak i na kraju dobijete neravnomjerno primijenjen korektor. Lagano tapkajte područje ispod očiju prstenjakom kojim će pritisak biti puno manji", rekao je i dodao da tjelesna temperatura može promijeniti strukturu šminke pa će korektor koji nanosite prstima na kraju izgledati puno prirodnije.

Preporučuje da korektor nanosite četkicom. Naglasio je da četkicu trebate držati pri dnu, a ne blizu vrha. Dodao je treba kupiti korektor koji sve prikriva, a ne laganije varijante.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

"Ali to ne znači da bi žene trebale uvijek koristiti samo gusti korektor. Kupite dva korektora, kao i dvije podloge za lice jer koža nije svugdje iste boje", rekao je i John i dodao kak žene nikako ne bi smejle koristiti puder u prahu jer su presuhi za kožu.

Kada je podloga za lice u pitanju, kazao je da je najbolje da je nanosite hidriranom spužvicom za lice, te da je bolje da kremasto rumenilo prekrijete klasičnim.