Moda i ljepota
2.2k

Belma Ibrahimović iz Srebrenika Miss Federacije BiH za 2014. godinu

Piše: N. J.
Foto: D. Z./Klix.ba
Belma Ibrahimović je nova Miss FBiH (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Belma Ibrahimović iz Srebrenika ponijela je titulu Miss Federacije BiH za 2014. godinu na večerašnjem izboru ljepote u tuzlanskom BKC-u. Titulu Miss interneta ponijela je Medina Iskrić iz Brčkog, a Miss televoutinga Ivana Rajić iz Jajca.

Lentu i cvijeće pobjednicama uručila je prošlogodišnja Miss Husneta Tupković. Za titulu najljepše djevojke u Federaciji BiH takmičilo se 29 djevojaka iz svih krajeva FBiH, a pored pobjednice njih još 12 steklo je pravo učešća u državnom finalnom izboru Miss BiH za Miss svijeta 2014:

Ivana Rajić, Dolores Lorena Sabljić, Ajla Memić, Marina Golubović, Suada Kukuljević, Medina Iskrić, Samra Šakanović, Antonija Vučić, Lejla Arapčić, Merima Fejzić, Alma Konjević i Edina Pašalić.

Direkcija Izbora Miss BiH za Miss svijeta odlučila je, u saradnji sa telekomima, da sav prihod ostvaren od telefonskog glasanja donira u humanitarne svrhe, za ugrožene na poplavljenim prostorima naše zemlje, odnosno Crvenom križu FBiH.

I djevojke, kandidatkinje na ovogodišnjem Izboru dale su svoj doprinos radeći kao aktivistkinje u Crvenom križu gradova iz kojih dolaze.

U programu, koji je u potpunosti imao humanitarni karakter, učestvovali su Kerim Zeljković, Mirza Selimović i Alma Čardžić.