{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beauty weekend udružio Sloveniju i BiH

29.5.2012. u 10:37
6
Beauty weekend udružio Sloveniju i BiH
6
Nakon duže najave, u glavnom gradu BiH je 18. i 19. maja, u Coloseumu i Hotelu Europa, održan Beauty Weekend, manifestacija u sklopu projekta Kryolan za Miss Earth BiH, čiji organizator je agencija Metropola Media Sarajevo.
Ovo je šesta manifestacija, a do sada je održana tri puta u Sloveniji i dva puta u BiH. Namijenjena je jačanju saradnje i što boljih odnosa između Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine, a putem općeprihvaćenog takmičenja ljepote Miss Earth, kao i promociji poslovnih partnera.

Tokom dva takmičarska dana, talent showa i modne revije, predstavilo se 15 finalistica iz Slovenije i 11 iz Bosne i Hercegovine. Oba takmičenja su jednako bodovana i utječu na konačnu ocjenu, tačnije na finalno takmičenje, koje će se održati u septembru uz direktan prijenos na televiziji Pink.

Prve večeri je u Coloseumu održan talent show, gdje su djevojke iz obje zemlje pokazale svoje skrivene talente. Najbolja Bosanka, prema ocjeni stručnog žirija, je bila Jovana Bilinac, koja je pobjedu ostvarila odličnom izvedbom pjesme Celine Dion, a najbolja Slovenka Dijana Krička, koja je pjevala pjesmu Dragane Mirković. Tokom trajanja talent showa bilo je smijeha, dobrog raspoloženja, ali i teško skrivenih emocija, što finalistica, što oduševljene publike u Coloseum-Clubu. Poznata slovenska grupa Sexplosion je uveličala ovaj događaj.

Druge večeri, na ocjenjivačkoj modnoj reviji, titulu za Lice Beauty Weekenda Sarajevo 2012 je osvojila Jovana Bilinac, kojoj se pridružila i Slovenka Anja Mihelič sa istim brojem glasova. Djevojke su se prvo predstavile u kupaćim kostimima Nancy Beachwear iz Slovenije, slijedio je izlazak u kolekciji The Lie, slovenske dizajnerice Jerneje P. Zhembrovsky, a na kraju su finalistice zablistale u večernjim haljinama Adnana Hajrulahovića Haada. Za dobru atmosferu pobrinuli su se grupa Game Over iz Slovenije, koja je organizatoru poklonila i zvaničnu pjesmu manifestacije "Now or never", i pjevač Amir Kazić Leo.

"Sve je prošlo odlično, baš onako kako smo i planirali. Djevojke su izgledale besprijekorno uz Harologi International Team i Kryolan kozmetiku. Zaista sam prezadovoljna i nadam se da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji u organizaciji sličnih manifestacija", izjavila je PR projekta Emina Hadžipašić, koja je za Beuty Weekend imala ulogu voditeljice programa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: