Moda i ljepota
31

Australija polaže nade u Moniku Radulović: Ona nam je najveća šansa za osvajanje krune Miss Universe

Piše: M. N.
Bosanka sa australskom adresom Monika Radulović predstavljat će Australiju na izboru za Miss Universe 20. decembra u Las Vegasu. Australci su već ludi za prelijepom Monikom, a mediji pišu kako im je ona najbolja šansa da donese krunu Miss Universe u njihovu zemlju.

Australski časopis The Daily Telegraph ističe kako je Monika došla u SAD po krunu koja je posljednji put stigla u Australiju 2004. godinekada je pobijedila Jennifer Hawkins.

"Nakon decenije pokušaja missica, Monika Radulović je naša najbolja šansa za osvajanje druge krune Miss Universe", piše časopis.

Monikin tim bilježi svaki njen korak i vježbe te postavlja na društvene mreže kako bi fanovi i mediji bili u toku.

Diplomirana psihologinja kazala je da će biti ambasadorica Australije, te da će iskreno govoriti o problemima u svijetu i njenom mišljenju.

"Ako žele mene i ako me mogu vidjeti kao Miss Universe Australije, to će biti super. Bit ću svoja i govorit ću iskreno jer tako treba", kazala je nakon što je osvojila ovu laskavu titulu.

U predgrađe Sydneyja Botany Monika je došla kada je imala samo četiri godine, 1994. godine. U ratu pogođenim Zavidovićima ostavili su sve što su imali, a u Australiju su došli praznih ruku. Diplomirala je psihologiju na Western Sydney univerzitetu.