Moda i ljepota
0

AskMen izabrao 10 najpoželjnijih žena u 2006. godini

Sarajevo-x.com
Jessica Alba, najpoželjnija žena 2006. godine u izboru AskMena
Jessica Alba, najpoželjnija žena 2006. godine u izboru AskMena
Popularni muški online časopis AskMen sastavio je godišnju listu 99 najpoželjnijih žena na svijetu. U nastavku saznajte koje su ljepotice zauzele prvih deset pozicija u izboru ovog časopisa i osvojile srca muškaraca širom svijeta.

10. Eva Longoria

Još od prošle godine, kada je ABC-eva serija "Očajne kućanice" postala hit širom svijeta, muškarci su poludjeli za Evom. Mnogi smatraju da je upravo njena uloga promiskuitetne Gabriele Solis dovela seriju na sami vrh po gledanosti. Zahvaljujući svojoj popularnosti nakon uspjeha ove serije, Eva je postala i glasnogovornica kozmetičke kuće Loreal. Osim zbog svojih uloga, Longoria puni tabloide i sočnim tračevima o dugogodišnjoj vezi sa NBA košarkašem Tonyjem Parkerom.

[SLIKA]2[/SLIKA]9. Natalie Portman

Svoju profesionalnu karijeru započela je ulogom u filmu "Profesionalac", gdje je glumila sa slavnim Jean Renoom. Iako je tada imala samo 13 godina, muškarci su je počeli posmatrati u drugom svjetlu, zbog čega se Natalie dugo neugodno osjećala. Natalie je nekima možda poznatija po ulozi Padme Amidala u trilogiji "Star Wars".

8. Amerie

Zahvaljujući svom predivnom i baršunstom glasu, Amerie je postala velika urbana muzička zvijezda. Njen singl "Why don't we fall in love" iz 2002. postavio ju je kao novu R&B senzaciju. 2004. godine debitirala je i na velikom platnu pored Katie Holmes i Michaela Keatona u filmu "Prva kćerka".

[SLIKA]4[/SLIKA]7. Jessica Biel

Čini se da vrijeme Jessice Biel tek dolazi i da njeni obožavatelji širom svijeta neće biti razočarani onim što će im Jessica pokazati u budućnosti. Zahvaljujući svojoj prirodnoj ljepoti, Jessica je postala i glasnogovrnica Loreala. Poznata je i po svojim ulogama u filmovima "Teksaški masakr motornom pilom", "Blade:Trinity" i "Pravila privlačnosti".

6. Charlize Theron

Ko kaže da modeli ne znaju glumiti? Prelijepa Južnoafrikanka dokazala je da je puno više od lijepog lica kada je osvojila Oscara 2003. godine za ulogu u filmu "Monster". Međutim, Charlize se nije zaustavila na tome. Slijedio je niz drugih, uspješnih i manje uspješnih, filmova, a sada njeni obožavatelji željno očekuju da vide Charlize u novom filmu "Brazilian Job".

5. Maria Menounos

Ova smeđokosa ljepotica karijeru je počela na mnogobrojnim takmičenjima ljepotica. Nakon toga se zaposlila na Channel One i njena karijera je krenula uzlaznim putem. Mogli smo je vidjeti i pored Jessice Albe u filmu "Fantastic Four" u ulozi seksi medicinske sestre. Što se tiče 5. mjesta na ovoj listi, Maria je izjavila kako je vrlo polaskana i zahvalna svima koji su glasali za nju.

[SLIKA]7[/SLIKA]4. Adriana Lima

Prekrasna Adriana pojavljivala se u najluksuznijim i najvažnijm kampanjama za Victoriu Secret, Guess, Armani i XOXO. 2005. godine muški časopis AskMen izabrao ju je za najpoželjniju ženu, a sasvim je jasno i zašto. Međutim, iako u životu ima sve što može poželjeti, Adriana često misli i na potrebe drugih. Ona je jedna od glavnih donatora i sponzora brazilskog sirotišta "Chaminos da Luz".

3. Angelina Jolie

Angelina je možda pozantija po svojim uvijek zanimljivim ljubavnim vezama i izjavama o svom seksualnom apetitu. Trenutno je njena porodična priča sa Bradom Pittom glavna tema svih tabloida. Angelina je osvojila Oskara za ulogu u filmu "Girls, Interrupted", a glumila je i u filmovima "Aleksandar", "Tomb Raider", "Hakeri" i dr.

2. Sienna Miller

Sienna je rođena u Americi, a odrasla je u Velikoj Britaniji. Poznatija je po ljubavnoj vezi sa Judeom Lawom nego po filmskim ulogama. Nakon što su prekinuli kada je Sienna saznala da ju je Jude varao sa dadiljom njegove djece, Sienna se posvetila karijeri. Njen najnoviji film je "Factory girl", a čini se da ruže ponovo cvjetaju između Sienne i engleskog zavodnika.

1. Jessica Alba

Karijera prelijepe Jessice Albe buknula je 2005. godine kada je dobila uloge u nekoliko blockbustera, koji su zaradili ukupno 250 miliona dolara. Možete je vidjeti u filmovima "Fantastic Four" i "Sin City", a ako baš želite pravu poslasticu, Jessica u bikiniju u filmu "Into the blue" pravi je izbor. Jessica uporno tvrdi da joj je dosta uloga u kojima se mora razgolićivati te da želi biti ozbiljna glumica, ali nije joj teško palo kada ju je AskMen izabrao za najpoželjniju ženu 2006. godine.