Najpoznatiji androgini model
11

Andrej Pejić: Sa 12 godina htio sam biti vještica

Klix.ba
Andrej Pejić
Andrej Pejić
Andrej Pejić, najpoznatiji androgini model na svijetu, kazao je u razgovoru za američke medije da je htio biti vještica kada je imao 12 godina.

Pejić je rođen u Bosni i Hercegovini, a do svoje osme godine je živio u Srbiji. U Australiju se preselio 1999. godine. Svoj uspjeh duguje Carine Roitfeld, koja mu je prva obukla žensku odjeću tokom fotografisanja.

Iako mu je moda najvažniji dio života, kaže kako ga zanima i politika. Osim toga, u intervjuu za Galoremag.com, ovaj 21-godišnji Bosanac kaže kako mu je Donatella Versace najveća inspiracija u životu, a kako je Alexander McQueen njegov omiljeni dizjaner.

U razgovoru za navedeni portal, Pejić kaže kako je njegova porodica izuzetno ponosna na posao kojim se bavi i da ga podržavaju u svemu što radi. Priznaje kako je nervozan prije svakog izlaska na modnu pistu.

"Kad sam nervozan, ne mogu ni jesti ni spavati", kazao je Pejić. Sebe je opisao kao "anđela u potrazi za demonima". Na pitanje o čemu je maštao kao dječak, rekao je da je želio biti vještica.

"Najuzbudljivi posao koji sam radio bilo je čišćenje toaleta u striptiz klubu", kazao je Pejić.