Moda i ljepota
34

Ana Marija Jurišić, Miss BiH sa dvije krune, putuje u Miami

Klix.ba
Anamarija Jurišić
Anamarija Jurišić
Anamarija Jurišić, 20-godišnja miss sa dvije krune, studentica pravnog fakulteta u Sarajevu, izabrana je da predstavlja BiH na dva internacionalna takmičenja. Ana Marija danas putuje za Miami.

Ana Marija Jurišić iz Kiseljaka predstavljat će BiH na Miss United Nations, internacionalnom takmičenju u Miamiju. Nakon Miamija predstavljat će našu zemlju u Japanu na izboru Miss International.

Miss International je jedno od najstarijih i najuglednijih takmičenja ljepote koje datira još od 1960. godine.

Takmičenje će se održati na Okinawi u Japanu početkom oktobra i prenosit će se uživo u cijelom svijetu. Organizuje ga Međunarodno kulturno udruženje (ICA), koje je organizacija Ministarstva vanjskih poslova Japana, u svrhu međunarodnog prijateljstva i promocije japanskog imidža u svijetu.

Ana Marija je imala posebno snimanje kataloga slika za takmičenja sa poznatom fotografkinjom Aleksandrom Bogičević u Srbiji.

Prije odlaska Ana Marija će 4. jula učestvovati na proslavi Dana nezavisnosti SAD-a i na Japanskom kulturnom festivalu u Californiji. Californija je "rodno mjesto" Miss International, a tu je i najveća japanska zajednica u Americi.