Bivša Miss Jugoslavije
28

Ana Sasso pozirala u kupaćem kostimu i dokazala da je jedna od najzgodnijih žena na Balkanu

D. J.
Splitska manekenka Ana Sasso prije više od 40 godina postala je miss Jugoslavije te je ušla u 15 najljepših žena na svijetu.

Ova 60-godišnjakinja i danas izgleda odlično, a svaka njena nova fotografija izaziva oduševljenje pratitelja.

Ovaj put pozirala je u jednodijelnom kupaćem kostimu leopard uzorka. Fotke su dokaz da je Sasso i danas u sjajnoj formi, a pratitelji su joj u komentarima pisali komplimente.

"Uvijek prekrasna", "Divna žena", "Bezvremenska ljepota! Za divljenje, Ana!", "Prekrasna žena! Izazovnija od 99% cura od 25", "Prelijepa žena s prelijepim tijelom. Neka ti zavide", pisali su joj pratitelji.

Sasso je jednom prilikom za hrvatski magazin Gloria navela se kako se poimanje ljepote itekako promijenilo u odnosu na prošli vijek.

"U moje vrijeme žene su zaista bile prirodne ljepotice. Estetska hirurgija bila je nepoznanica na našim prostorima. Danas djevojke rano počnu s korekcijama pa je već time vidljiva razlika. Ja zaista poštujem svako razdoblje i jasno mi je da svako vrijeme slavi svoj ideal ljepote. Moje je karakterisala prirodnost, koju danas zamjenjuje, rekla bih, uniformnost", kazala je.

Vitku liniju uspjela je održati redovnim vježbanjem i zdravom ishranom, a posljednje fotografije dokaz su da i danas s pravom nosi titulu jedne od najzgodnijih žena na Balkanu.