Moda i ljepota
1

Aleksandra Kovačević oduševljava u vjenčanicama brenda Pronovias

Klix.ba
Lijepa Sarajka i bivša Miss planete Zemlje BiH, Aleksandra Kovačević, snimila je editorijal za španski brend vjenčanica Pronovias. Ekskluzivne haljine jednog od vodećih svjetskih proizvođača Aleksandri stoje savršeno, stoga i ne čudi što je upravo ona izabrana da bude zaštitno lice renomiranog brenda u BiH.

"Kada mi je salon vjenčanica Atelier Sposa iz Sarajeva, koji je ovlašteni zastupnik Pronoviasa iz Barcelone, ponudio saradnju, pristala sam sa zadovoljstvom s obzirom na to da su u pitanju vjenčanice koje biraju mladenke visokih kriterija, s izuzetnim smislom za stil i ljepotu. Šivene su od najfinijih materijala i veoma su udobne. S obzirom na to da mladenka treba nositi vjenčanicu od jutra do kasnih večernjih sati na dan svog vjenčanja, udobnost haljine je izuzetno bitna. Modeli koje ja nosim su kolekcija Pronovias 2013. Pozvali su me jer su već gledali neke moje ranije fotografije i smatrali su da bih ja bila model za ovaj editorijal kakvog su i tražili", govori Aleksandra.

Studenticu Ekonomije, tv voditeljicu i manekenku javnost je imala priliku bolje upoznati prije dvije godine kada je osvojila titulu Miss planete Zemlje BiH, a na svjetskom takmičenju ostvarila zapažen uspjeh plasiravši se među prvih osam najljepših djevojaka.

Kako kaže u izjavi za Klix.ba, njen život se od tada puno promijenio, ali samo na poslovnom planu jer je ona, ističe, ostala ista.

"Krenule su ozbiljnije poslovne ponude. Neću biti skromna i reći ću da sam i nakon dvije godine u kontaktu s organizatorima izbora Miss planete Zemlje na čelu s direktoricom Lorraine Schuck. Ja sam zapravo i ostvarila sve što sam željela od tog izbora. Veoma sam ponosna na svoj uspjeh i ulazak među top osam", ističe Aleksandra.

Iako je angažirana u nekoliko različitih sfera, Aleksandra kaže da se uz volju, koja njoj ne nedostaje, sve može postići.

"Uzimajući u obzir opis mog posla, treba dosta truda i odricanja kada je učenje u pitanju, ali bitno je da sve ide svojim tokom i baš onako kako i treba. Još uvijek sam dio tima PINK BH i zadovoljna sam. A modelingom ću se i dalje baviti jer je to zapravo honorarska vrsta posla. Iako zvuči sve pomalo zbunjujuće i nemoguće - sve se ipak može stići. Bitna je volja, a ja je imam", kaže Aleksandra.

Za fotografije Aleksandre u vjenčanicama brenda Pronovias je bio zadužen mladi kreativni par Dženita i Dženan Čengić, koji već nekoliko godina usrećuju mladence svojim prelijepim fotografijama.