Moda i ljepota
18

Aleksandra Kovačević iz Malezije: Oduševljena sam, ovo iskustvo ništa ne može pokvariti

Klix.ba
Prelijepa Bosanka Aleksandra Kovačević predstavlja našu zemlju na takmičenju Miss turizma International koje će se u novogodišnjoj noći održati u Kuala Lumpuru u Maleziji. Pripreme za ovaj događaj se bliže kraju, a Kovačević i druge djevojke s nestrpljenjem očekuju finalnu noć.

Kovačević je za naš portal podijelila utiske o svom boravku i pripremama u Maleziji.

"Kuala Lumpur je savršen grad. Oduševljena sam. Stanovnici Malezije su veoma ljubazni i prijatni i imam samo lijepe riječi za njih. Otkako su pripreme počele, svaki dan je isplaniran i ispunjen raznim aktivnostima. Mnogo toga smo obišli i vidjeli ali vjerovatno kao i svima koji su bili u Kuala Lumpuru i na mene je najveći utisak ostavio Twin Tower. Do sada sam ga mogla vidjeti samo na slikama, ali uživo je savršen", rekla je Kovačević.

Ove ljepotice imaju striktan režim. Rano ustaju kako bi obišle sve destinacije i stigle vježbati za finalnu noć, ali i rano liježu kako bi se odmorile. Ističe da su djevojke zaista divne, te da najviše vremena provodi s predstavnicama Makedonije i Bugarske.

"Većinu vremena smo zajedno i lijepo je što sam ih upoznala jer su divne. Svaki dan moramo biti lijepo našminkane i imati urednu i čistu kosu. Kako se bliži finale imat ćemo više vremena da uvježbavamo koreografiju, što je također zanimljivo", dodala je Kovačević.

Izbor Miss turizma International bit će održan u noći sa 31.12. na 01.01, a ime najljepše znat će se tačno u ponoć. Kovačević je optimistična.

"Ako ja dobijem krunu naravno da ću biti ponosna i sretna, ali i ako ne bude ništa od toga neće biti mjesta razočarenju. Ovo iskustvo koje sam doživjela u Maleziji veoma je vrijedno i ne može ga ništa pokvariti niti izbrisati, čak ni ta kruna", istakla je Kovačević.

Finalnoj večeri tradicionalno prisustvuju i malezijski sultan i kraljica, dok se među članovima žirija nalaze i neki članovi diplomatskog kora države domaćina, ali i Kine, Singapura i drugih azijskih zemalja.