Uoči projekcije filma
164

Alban Ukaj prošetao crvenim tepihom pete noći SFF-a i pokazao istančan osjećaj za modu

I. B.
Alban Ukaj prošetao crvenim tepihom (Foto: I. L./Klix.ba)
Alban Ukaj prošetao crvenim tepihom (Foto: I. L./Klix.ba)
Glumac i reditelj Alban Ukaj prošetao je crvenim tepihom pete noći Sarajevo Film Festivala uoči projekcije filma "Tori i Lokita" gdje utjelovljuje jednu od uloga.

Uoči večerašnje projekcije koja u Ljetnom kinu Coca-Cola počinje u 20:30 sati, glumac je istakao kako je imao sreću da se bavi poslom koji istinski voli.

"Svaki dobar film će naći svoj put i svoj festival. Bavim se nečim što volim, profesijom koju volim, a to je nešto što se rijetko dešava. Mislim da će se sarajevska publika dosta moći poistovjetiti sa ovom temom", reko je glumac.

Ukaj je rođen u Prištini, a njegova adresa je u Sarajevu. Otkrio je i kako smatra da se u Bosni i Hercegovini ima smisla baviti ovim poslom. Također, on je crvenim tepihom prošetao u još jednoj odličnoj modnoj kombinaciji u kojoj su preovladavale nijanse bež i plave boje.

Alban Ukaj (Foto: I. L./Klix.ba)
Alban Ukaj (Foto: I. L./Klix.ba)

Već na početku festivala, Ukaj je zajedno sa svojom suprugom Sabinom Ćudić primijećen zbog njihovih odjevnih kombinacija.

Zastupnica Naše stranke tada je otkrila kako su ona i njen suprug totalno opušteni došli na piće dobrodošlice te da je Alban nosio kombinaciju vintage sakoa koji je kupio u second handu i hlača koje je sašio za vjenčanje svoga brata prije nekih 11 godina.

"I cipele je nosio na našem vjenčanju prije nekih osam godina. Sve je improvizacija u zadnji momenat", otkrila nam je Sabina.