Moda i ljepota
77

Akne i crvenilo lica "prošetani" modnim pistama

Klix.ba
Malezijski dizajner Moto Guo napravio je nešto zaista neviđeno do sada na modnim pistama. Umjesto manekenki savršenog izgleda i blistave kože, izabrao je za predstavljanje svoje kolekcije manekenke ne baš tako tipičnog izgleda na kakav smo navikli. Njegov cilj je slanje osnažujuće poruke ženama širom svijeta, s posebnim naglaskom na izgled kože lica.

Pokazao je kako su pjege, akne i crvenilo sasvim prirodne i neizbježne pojave na licu te da je više nego uredu ostaviti ih vidljivima, nego ih pokrivati velikim količinama šminke, koje bi mogle i dodatno pogoršati izgled lica.

Šminkeri su čak išli toliko daleko da su i dodavali lažne osipe na lica manekenki, a jedna od njih je na Instagramu objavila fotografiju s naslovom "Akne i osipi su sada u modi".

Iako je ovaj potez malezijskog dizajnera izazvao brojne reakcije, pozitivne i negativne, suština je u tome da je ovo promjena nabolje, jer se većina ljudi složila da je lijepo za promjenu vidjeti svakodnevna, nesavršena lica, za razliku od onih kakva viđamo u medijima, a naročito na modnim pistama.