Moda i ljepota
1

Osam beauty trendova u prvoj polovini 2016. godine

Klix.ba
Zahvaljujući You Tubeu i društvenim medijima, trendovi i načini uljepšavanja obilaze svijet nevjerovatnom brzinom.

Ove godine, šljokičasti izrastak postao je hit u uljepšavanju nakon što je glumica Dakota Fanning imala ovaj "look" na crvenom tepihu premijere filma "Neon Demon".

Osim šljokica na kosi, pogledajte i ostale nove i atraktivne beauty trendove u galeriji.

  1. "Nonturisanje" kao odgovor na konturisanje koje je bilo hit prošle godine u šminkanju tako da se ne izgleda našminkano. To je izgled "tek ustala iz kreveta".
  1. Kosa u duginim bojama je neprolazni trend koji je stigao čak i do svijeta visoke mode, a tu je prešao iz ulične umjetnosti.
  1. Šljokičasti izrastak rođen je na Internetu, a našao se i na crvenom tepihu. Jednostavno stavite gel na razdjeljak i pospite šljokicama i premni ste za fotografisanje.
  1. Rumenilo je "must have" proizvod za one koji žele izgledati svježe čak i bez filtera na kameri.
  1. Mat ruž ove godine vlada. Suptilne i neupadljive usne su hit, a sjajevi i ruževi blještavih boja ostavljene po strani.
  1. Pjegice u boji, možda u skladu s bojom kose? Ima više načina na koje možete svome licu dodati i nekoliko obojenih pjegica, jednostavno ružem ili olovkom za oči ili usne u boji.
  1. Dječačke ili muške obrve zamijenile su iscrtavanje tankih linija iznad očiju i bolno čupkanje dlačica pincetom.
  1. Nepranje kose šamponom, već samo stavljanje maske za raščešljavanje na vlažnu kosu, što neće bitnije utjecati na volumen kose.