VIDEOINTERVJU
/
Aida Korman: Za malo novca se svako može lijepo obući

S
Razgovarala: Aida Džaferović; Video: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com
29.2.2012. u 21:45
0
0
Aida Korman: Za malo novca se svako može lijepo obući
0
Aida Korman: Za malo novca se svako može lijepo obući Aida Korman (Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
Visoka moda i narodna nošnja možda zvuče nespojivo, ali ne i za Aidu Korman, uspješnu dizajnericu koja inspiraciju za svoj rad pronalazi u bogatoj bh. tradiciji i tako je čuva od zaborava te upoznaje svijet s njenim vrijednostima.
Iza ove mlade i uspješne žene su brojne revije u zemlji i inozemstvu, saradnja sa renomiranom talijanskom modnom kućom Gattinoni i slavnim Alexanderom McQueenom za kojeg kaže da je bio genijalac koji je spajao nespojivo. Bila joj je čast, kaže, raditi s ovim modnim virtuozom koji je svijetu mode ostavio golemu zaostavštinu.

Vedra, vesela i srdačna, Aida Korman je u razgovoru za Sarajevo-x.com govorila i o predstojećem Lucky Marketu, projektu koji je pokrenula prošle godine, a sve s ciljem da kreativnim ljudima iz cijele BiH ponudi mjesto na kojem će predstaviti i prodati svoje originalne proizvode.

Zajedno s Lucky Marketom priprema i novu modnu kolekciju posvećenu kraljici Elizabeti Bosanskoj, što znači da nastavlja tradiciju, jer je i do sada radila kolekcije posvećene upravo bosanskim kraljicama.

S Aidom smo razgovarali i o modnoj sceni u Bosni i Hercegovini, stilu njenih stanovnika, isplativosti rada u modnoj industriji, budućim projektima...Kompletan razgovor pogledajte u videoprilogu.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: