|

Aida Korman otvara prodavnicu ideja inspiriranu bosanskom tradicijom

Aida Korman otvara prodavnicu ideja inspiriranu bosanskom tradicijom
2
Piše: A. Dž.
8.10.2013. u 21:00
15
komentara
2

dijeljenja
Sarajevo će uskoro u samom centru grada dobiti svoju prvu prodavnicu ideja. Naime, dizajnerica Aida Korman, inspirirana dućanima starih zanata, koje odlikuje intimna i prijatna atmosfera, trenutno radi na opremanju modno-dizajnerskog prostora u kojem će se moći naći unikatni odjevni predmeti, nakit, asesoari...
Nacrt prodavnice Nacrt prodavnice


Poznata po revalorizaciji starih tradicionalnih bh. zanata i stvaranju bh. identiteta kroz modu, Korman i novim projektom nastavlja u istom smjeru.

Bit će to, kako kaže u izjavi za Klix.ba, bosanski, ali moderan ambijent te još jedan način da priču o bh. tradiciji nastavi i kroz interijer.

"Prodavnica će imati dva nivoa. U donjem će biti radionica, a u gornjem izložbeni prostor. Radionica će biti opremljena tako da će po zidovima biti bosanski ćilimi u modernim bojama. Tu će se moći naći odjeća, obuća, nakit koji ću tu praviti, tašne, galanterija... Uglavnom, sve što vezujemo za dizajn i umjetničko stvaralaštvo", kaže Korman.

Nacrt prodavnice Nacrt prodavnice


U prodavnici ideja kupci će moći dobiti sve što zamisle i požele. Dovoljno će biti reći samo za koju priliku im treba kompletan look.

"To i jeste cilj, znači, ako vam treba vjenčanica ili večernja haljina, dobit ćete ne samo to nego i nakit, frizuru, šminku. Total look. Sve što kupci požele, moći će se napraviti", govori dizajnerica koja inspiraciju za svoj rad pronalazi u bogatoj bh. tradiciji.

Prodavnica će se nalaziti u ulici Gajev trg kod Tržnice. Jedan je to od malobrojnih uglova u Sarajevu koji, kako kaže Aida, ima pariski štih. A na radost ljubitelja unikatnih i kvalitetnih odjevnih predmeta i drugih modnih dodataka, cijene će biti prilagođene našem tržištu.

Koncept prodavnice je uz Korman osmislio magistar arhitekture Džan Karajica.

Nacrt prodavnice Nacrt prodavnice

Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...