Moda i ljepota
2

Aida Korman otvara prodavnicu ideja inspiriranu bosanskom tradicijom

Piše: A. Dž.
Aida Korman
Aida Korman
Sarajevo će uskoro u samom centru grada dobiti svoju prvu prodavnicu ideja. Naime, dizajnerica Aida Korman, inspirirana dućanima starih zanata, koje odlikuje intimna i prijatna atmosfera, trenutno radi na opremanju modno-dizajnerskog prostora u kojem će se moći naći unikatni odjevni predmeti, nakit, asesoari...
Nacrt prodavnice
Nacrt prodavnice

Poznata po revalorizaciji starih tradicionalnih bh. zanata i stvaranju bh. identiteta kroz modu, Korman i novim projektom nastavlja u istom smjeru.

Bit će to, kako kaže u izjavi za Klix.ba, bosanski, ali moderan ambijent te još jedan način da priču o bh. tradiciji nastavi i kroz interijer.

"Prodavnica će imati dva nivoa. U donjem će biti radionica, a u gornjem izložbeni prostor. Radionica će biti opremljena tako da će po zidovima biti bosanski ćilimi u modernim bojama. Tu će se moći naći odjeća, obuća, nakit koji ću tu praviti, tašne, galanterija... Uglavnom, sve što vezujemo za dizajn i umjetničko stvaralaštvo", kaže Korman.

Nacrt prodavnice
Nacrt prodavnice

U prodavnici ideja kupci će moći dobiti sve što zamisle i požele. Dovoljno će biti reći samo za koju priliku im treba kompletan look.

"To i jeste cilj, znači, ako vam treba vjenčanica ili večernja haljina, dobit ćete ne samo to nego i nakit, frizuru, šminku. Total look. Sve što kupci požele, moći će se napraviti", govori dizajnerica koja inspiraciju za svoj rad pronalazi u bogatoj bh. tradiciji.

Prodavnica će se nalaziti u ulici Gajev trg kod Tržnice. Jedan je to od malobrojnih uglova u Sarajevu koji, kako kaže Aida, ima pariski štih. A na radost ljubitelja unikatnih i kvalitetnih odjevnih predmeta i drugih modnih dodataka, cijene će biti prilagođene našem tržištu.

Koncept prodavnice je uz Korman osmislio magistar arhitekture Džan Karajica.

Nacrt prodavnice
Nacrt prodavnice