Moda i ljepota
0

Agyness Deyn na vrhu Tatlerove liste najbolje odjevenih osoba

Sarajevo-x.com
Zvijezda u usponu Agyness Deyn prekinula je dvogodišnju vladavinu supermodela Kate Moss na listi najbolje odjevenih osoba, koju svake godine objavljuje britanski lifestyle magazin Tatler.

25-godišnja Agyness Deyn, koju su otkrili dok je radila u restoranu brze hrane, ove godine je osvanula na prvom mjestu Tatlerove liste najbolje odjevenih osoba, dok je slavna manekenka Kate Moss pala na drugo mjesto.

Agyness Deyn i Kate Moss
Agyness Deyn i Kate Moss

Kako otkriva Daily Mail, ovo nije prvi put da mlada Deyn zasjeni Kate Moss, jer je njen svježi i simpatični izgled mnogo privlačniji od Kateinog umornog izgleda nakon dugotrajnih zabava i uživanja droga. Tako je Agyness zamjenila 34-godišnji model u najnovijoj kampanji za luksuznu modnu marku Burberry.

Agyness Deyn i Kate Moss
Agyness Deyn i Kate Moss

Agyness Deyn, rođena kao Laura Hollins, također je u septembru bila u središtu pažnje na Londonskoj sedmici mode, te je osvojila titulu "Model of the Year".

Mlada manekenka je osvanula i na naslovnici magazina Time.

Na ovogodišnjoj Tatlerovoj listi najbolje odjevenih osoba osvanule su i ruski model Natalia Vodianova, zvijezda filma "Atonement" Keira Knightley i model Stella Tennant.

Natalia Vodianova i Keira Knightley
Natalia Vodianova i Keira Knightley

Tatlerova lista najbolje odjevenih osoba 2008. godine izgleda ovako:

  1. Agyness Deyn
  2. Kate Moss
  3. Natalia Vodianova
  4. Keira Knightley
  5. Stella Tennant
  1. Anouck Lepere
  2. Lynn de Rothschild
  3. Kirsty Bertarell
  4. Samantha Cameron
  5. Alexa Chung