Zanosna manekenka
0

Adriana Lima ima tri zlatna pravila za savršenu kožu i vitko tijelo

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Adriana Lima ima 37 godina i zavidnu karijeru na kojoj aktivno radi već više od deset godina. Ona je već na početku svoje karijere manekenke usvojila tri osnovna pravila za dobar izgled, a nedavno ih je odlučila podijeliti s fanovima.

Adriana kaže kako redovno vježba jer smatra da nema jednostavnog rješenja za fit figuru. Ona svaki dan izdvaja bar 30 minuta kako bi trčala ili vozila bicikl, a kad god može odlazi u teretanu.

"Nekad se bavim boksom, to je veoma zabavan sport koji pomaže u zatezanju cijelog tijela. Ali savjetujem svima da pronađu nešto što im se sviđa i da se pokrenu", kaže Adriana.

Osim toga, svjesna je da je ishrana veoma važna za dobar izgled te kaže kako ona svoj dan započinje napitkom koji podstiče rad metabolizma, a u ovom slučaju je savjetovala napitak od avokada s malo meda i vode. Taj napitak joj podiže energiju, a njen metabolizam radi kao sat.

Hidratacija je neophodna za zdravu i vitku figuru, a Adriana savjetuje da povećate unos vode u organizam. Osim što je dobra za kožu, voda smanjuje napade gladi. Nabavite flašicu u kojoj ćete uvijek imati vode, a u posudici uvijek nosim svježe voće.