Adna Obradović je nova Miss Earth BiH koja našu zemlju predstavlja u Beču

Piše: L. Č./Klix.ba
27.11.2015. u 19:53
236
185
Adna Obradović je nova Miss Earth BiH koja našu zemlju predstavlja u Beču
236
1/18 Foto: Facebook
2/18 Foto: Facebook
3/18 Foto: Facebook
4/18 Foto: Facebook
5/18 Foto: Facebook
6/18 Foto: Facebook
7/18 Foto: Facebook
8/18 Foto: Facebook
9/18 Foto: Facebook
10/18 Foto: Facebook
11/18 Foto: Facebook
12/18 Foto: Facebook
13/18 Foto: Facebook
14/18 Foto: Facebook
15/18 Foto: Facebook
16/18 Foto: Facebook
17/18 Foto: Facebook
18/18 Foto: Facebook
Adna Obradović iz Čapljine nova je Miss Earth Bosne i Hercegovine koja će predstavljati našu zemlju na takmičenju u Beču 5. decembra.
Adna Obradović je rođena 6. aprila 1992. u Stocu. Gimnaziju je završila u Čapljini, a trenutno studira biologiju i geografiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Mostaru.

Adna je kao pobjednica na nacionalnom izboru za Miss Earth BiH koji je održan 26. septembra ove godine u Banjoj Luci postala predstavnica naše zemlje na takmičenju koje će biti održano u Beču 5. decembra, gdje trenutno boravi i priprema se za finalnu noć.

Svaki dan je ispunjen i djevojke učestvuju u različitim kulturnim, humanitarnim i društvenim aktivnostima, kao i ekološkim seminarima. Tokom boravka u Beču, predstavnice brojnih zemalja svijeta će imati nekoliko ocjenjivačkih susreta - takmičenje za najbolju haljinu, talent natjecanje, takmičenje u koktel haljinama i u kupaćim kostimima, te takmičenje u kuhanju, a zadatak je da sakupe što više bodova kako bi ostvarile što bolji rezultat na finalnoj večeri 5. decembra.

"Miss Earth se razlikuje od drugih izbora ljepote po tome što fokus ne stavlja samo na ljepotu, nego djevojke moraju biti i pametne, kompletne ličnosti. Mnogo mi znači to što sam postala Miss Earth BiH, posebno zato što je ovo jedan ekološki izbor, a to je meni kao biologinji veoma važno. Velika mi je čast što našu zemlju mogu predstavlja ti ovdje u Beču. Zaista je nevjerovatan osjećaj biti izabrana za najljepšu i najbolju djevojku u BiH i biti ovdje sa 90 drugih djevojaka iz raznih dijelova svijeta", kaže Adna za Klix.ba.

Dodaje kako se nada da će i dalje ostati u svijetu modelinga i ostvarit se u tom polju uporedo sa studijem budući da su biologija i geografija njene velike ljubavi.


Komentari (185)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: