{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mobitel važniji od novčanika

S
14.5.2008. u 12:34
0
0
Mobitel važniji od novčanika
0
Mobitel važniji od novčanika
Više od jedne trećine uposlenih bi se, kad bi morali birati šta da ponesu za vrijeme odsustva od kuće u periodu od 24h, opredijelili za mobitel. U opticaju su se, pored mobitela, našli novčanik, ključevi, laptop i digitalni muzički player, pokazali su rezultati nove ankete.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Rezultati ankete, koju je, pod pokroviteljstvom korporacije Nortel Networks, vodila marketinška istraživačka firma IDC, su pokazali da su 38% od ukupno 2.367 ispitanika izabrali mobitele, a da se manje od 30% ispitanika opredijelilo za novčanik.

Putem ankete predstavnici Nortela, jednog od najvećih proizvođača telefonske opreme u Americi, željeli su otkriti koliko se uposlenika širom svijeta može definisati kao “hiperkonektovani”. Radi se o svim onim koji su ovisni bilo o uređajima, kao što su mobiteli i laptopi, ili o aplikacijama, poput emaila ili web stranica za društveno umrežavanje (Facebook).

Anketa je pokazala da je 16% ovisnika o povezanosti posredstvom tehnologije, s tim što je ovaj procenat u konstantnom porastu.

Anketa je pod “hiperkonektovani” klasificirala sve one ljude koji koriste najmanje sedam uređaja za rad i privatnu upotrebu, uz najmanje devet aplikacija, u koje se ubraja instantno slanje poruka, slanje tekstovnih poruka ili učestvovanje u web konferencijama.

Država sa najvećim brojem “hiperkonektovanih” je Kina. Kanada i Ujedinjeni Arapski Emirati su, među sedamnaest država pokrivenih ovom anketom, države sa najmanjim procentom “hiperkonektovanih”.

Anketa predviđa da bi broj “hiperkonektovanih” mogao, u periodu od pet godina, narasti za 40%, objavio je Reuters.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: