Spektakularna fešta
785

Mirjana iz Jagodine postala hit na internetu proslavom 30. godišnjice razvoda

Klix.ba
Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija
Mirjana Milovanović iz Jagodine u Srbiji osvojila je hiljade korisnika društvenih mreža svojom proslavom 30 godišnjice, ni manje ni više, nego razvoda. Obučena u bijelu vjenčanicu i s bidermajerom u ruci, 63-godišnjakinja je napravila spektakularnu proslavu u čast svog razvoda.

Na proslavi Mirjaninog razvoda prisustvovalo je oko 80 zvanica. Kako pišu srbijanski mediji, ona je pred kafanu u Jagodini stigla s bijelim oldtimerom, a dočekali su je trubači, rođaci i prijatelji. Ulaz u restoran bio je okićen rozim balonima s natpisom "30 godina razvoda braka".

Mirjana, zvana Mira, cijelu noć je plesala, pila i veselila se, a na kraju večeri je bacila i bidermajer preko glave, baš kao na pravom vjenčanju.

"Za mene je ovih 30 godina bilo 30 godina oslobođenja i to slavim s prijateljima. Bila sam 18 godina u braku koji nije bio dobar, bilo je haotično. Van braka mi je super i zato sam odlučila to da proslavim. Na ideju sam došla kada sam prije dvije godine slavila 60. rođendan", ispričala je Mirjana srbijanskim medijima.

Mira na svom vjenčanju nije nosila vjenčanicu, tako da je iskoristila priliku da je obuče na proslavi 30 godina razvoda braka.

Njeni rođaci kazali su kako isprva nisu vjerovali šta Mira želi proslaviti. Sve je ličilo na prvoaprilsku šalu, ali Mirjana je bila ozbiljna i istrajna u svojoj želji.

Posebnu pažnju zvanica na proslavi u Jagodini privukla je Mirina torta koja je bila šaljivo dekorisana - figura mladoženje na vrhu torte bila je okrenuta naopačke, s glavom zabijenom u tortu.