|

Milijarder poklanja devet miliona dolara kako bi provjerio donosi li novac sreću ljudima

Milijarder poklanja devet miliona dolara kako bi provjerio donosi li novac sreću ljudima
196
N. I.
11.1.2020. u 21:01
35
komentara
196

dijeljenja
Milijarder poklanja devet miliona dolara kako bi provjerio donosi li novac sreću ljudima Yusaku Maezawa (Foto: Screenshot/YouTube)
Japanski biznismen namjerava usrećiti hiljadu svojih pratitelja na Twitteru.
Pitanje čini li novac ljude sretnim je nerijetko podvrgnuto moraliziranju i ne muči samo ljude s našeg dijela planeta.

Yusaku Maezawa je japanski biznismen i odlučio je provesti jedan eksperiment kako bi utvrdio može li materijalno blagostanje donijeti sreću ljudima.

On će pokušati usrećiti hiljadu svojih pratitelja na Twitteru, a svako će dobiti po milion japanskih jena, što iznosi 9.100 američkih dolara po glavi, prenosi UNILAD.

Sve što potencijalni sudionici eksperimenta trebaju učiniti je podijeliti Maezawinu objavu na Twitteru. S dobijenim novcem mogu raditi šta im je volja.


Ako ste požurili na Twitter, bit ćete razočarani, jer je takmičenje zaključeno u ponoć 7. januara. Oko četiri miliona korisnika je već podijelilo Maezawin tweet, a sretnih hiljadu bit će izabrano putem lutrije.

Milijarder će lično obavijestiti dobitnike putem direktne poruke na Twitteru. On će ostati u kontaktu s dobitnicima lutrije, kako bi pratio promjene koje će zgoditak izazvati u njihovim životima.

Ovaj sociološki eksperiment sastojat će se iz upitnika kojim će biti otkriveno kako je novac potrošen. Maezawa poziva i stručnjake da mu se pridruže u analizi dobijenih podataka.

Njegov tvit je u jednom trenutku držao rekord najviše podijeljenog na platformi s čak 4,68 miliona podjela.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...