lifestyle
0

McLaren predstavio novi bolid VM16

Klix.ba
Tim McLarena je suprotno očekivanjima, danas objavio slike novog bolida VM16 (oznaka u prevodu znači Vozi Miško 16 (16 označava broj pokušaja iz kojeg je bolid upalio na prvim testiranjima).

Mlade nade McLarena su oduševljene novim bolidom i poručuju vozačima iz Ferrarija da se "ne obra bostan dok šljive ne popadaju" te da će ove godine Šumaheru uistinu trebati dizna na novoj kacigi VMG2003GA (Vidi Mu Glave 2003 Giano Anjeli –prev.a.) jer će se sigurno nagutati dima iz njihovog bolida.

Oduševljeni kvalitetom izrade i količinom tehnoloških dostignuća ugrađenih u novi model, vozači McLarena Kimi Raikonen i David Coultard su napravili probni krug po livadi oko sjedišta McLarena u Zujevini gdje je održana prezentacija bolida. Popraćeni ovacijama prisutnih novinara njih dvojica su izveli par uistinu atraktivnih poteza koji svoju primjenu u utrkama Formule 1 vjerojatno nikada neće doživjeti, no to svakako nije tema današnje diskusije.

Vijest koju ste upravo pročitali smo preuzeli sa bihferrariklub.com/humor/ ovaj site koji već dvije godine prenosi vijesti iz F1 svijeta je otvorio još jednu sekciju posvećenu humoru najbržeg ludila na planeti. Pored ove sekcije sajta, ambiciozno je pokrenuta verzija na engleskom jeziku «neka se zna da i mi postojimo i nešto znamo» kako kažu autori sajta.