Višednevna zabava
41

Maskenbalom u sarajevskoj ulici Štrosmajerova počeli "Dani djeteta"

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U srcu Starog Grada, u ulici Štrosmajerova, brojni mališani su se zabavili uz maskenbal, face painting, balone, maskote i igru, a time je počeo višednevni program "Dani djeteta" koje organizuje Općina Stari Grad

Program u Štrosmajerovoj ulici bio je otvoren za sve mališane, ali su većinu činili starogradski prvačići, koji su posljednji dan ove školske godine, odnosno 'veseli čas' proslavili velikim maskenbalom.

"Imam veliku želju da postanem policajac kad odrastem i zbog toga sam izabrao ovaj kostim, mnogo mi se sviđaju i maskote", kazao nam prvačić Nedim Mimani koji se maskirao u policajca.

"Mama mi je pomogla da napravim ovaj kostim, jako mi se sviđa kako izgledam i nisam toliko strašna“, kroz smijeh je rekla Lejla Kulibašić u kostimu vještice.

Na maskenbalu su bili prvačići iz svih šest osnovnih škola sa područja Starog Grada, a učiteljica Alisa Mujan iz OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković" s Hrida je povela dva odjeljenja.

"Djeca se zaista divno zabavljaju i mnogo hvala Općini Stari Grad za ovaj 'veseli čas' u ime svih nas", bile su riječi učiteljice Alise.

Vesela kolona predvođena maskotama Minnie, Mickey Mouse, Spiderman i Hulk obišli su i jedan veseli krug ulicama Zelenih beretki, Zlatarska, Ferhadija i povratak u Štrosmajerovu, a privukli su pažnju velikog broja prolaznika, ali i stranih turista.

Program "Dani djeteta" organizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad povodom završetka školske godine kao i Međunarodnog Dana djeteta, koji se obilježava u ovom mjesecu, a trajat će do 20. juna.